Znano je, kdaj bo odločilna obravnava, Đokovića ni bilo na spregled

Novak Đoković


Sportal
Novaku Đokoviću še drugič preklicali vizum! Ali odhaja domov? #video


Za Novakom Đokovićem so v zadnjem tednu izjemno stresni dnevi. V petek mu je Alex Hawke, minister za priseljevanje, še drugič v tem tednu preklical vizum za vstop v Avstralijo. Še isti dan se je stvar preselila na okrožno zvezno sodišče, kjer so dorekli urnik. Ta bo, kot kaže, zelo natrpan. Sojenje se je preselilo na zvezno sodišče in ga bo vodil sodnik David O’Callaghan.

Glavno vprašanje v primeru se vrti okoli tega, ali Đoković sploh lahko vstopi v Avstralijo kot necepljen tujec. Po obstoječih pravilih obstajajo izjemno stroge izjeme, med katerimi ni prebolelosti covid-19 v zadnjih šestih mesecih, na kar se sklicuje Srb. To izjemo so sicer med svoja pravila uvrstili prireditelji OP Avstralije in s tem poskrbeli za zmedo.

Tako je videti urnik Novaka Đokovića:

 • V soboto ob 8. uri zjutraj (ob 22. uri po slovenskem času) je imel razgovor z uradniki za migracije.
 • Za tem so ga premestili v pripor.
 • Od polnoči do 4.00 (slovenski čas) bo imel pripor pri odvetnikih (nasprotna stran je zahtevala, da je policija v tistem času v istem nadstropju).
 • Ob 00.15 (slovenski čas) je na sporedu zaslišanje pri sodniku Davidu O’Callaghanu. (noč iz sobote na nedeljo naj bi preživel v priporu)
 • V nedeljo ga ob 22.30 po slovenskem času čaka glavno sojenje, ko bo znana končna odločitev.

Če bo Novak Đoković s svojimi odvetniki uspel na sodišču, ga naslednji dan (v ponedeljek) čaka že dvoboj prvega kroga OP Avstralije, kjer bo lovil deseto zmago in skupno 21. zmago za grand slam. Njegov nasprotnik bo rojak Miomir Kecmanović. V primeru, da bitko na sodišču izgubi, bo moral zapustiti Avstralijo. Đokovića lahko doleti kazen, da tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo, kar bi bil zanj velik udarec. 

00:45: Razprava je končana.

00:42: Da bi odločali trije sodniki, so se strinjali tudi odvetniki Đokovića. Ti so med drugim predlagali, da bi imela vsaka stran za predstavitev eno uro. S tem želijo, da je razprava čim prej končana in s tem Novaku omogočijo čim več časa, da se pripravi na morebitni prvi dvoboj na OP Avstralije.

00:40: Sodnik David O’Callahan se bo še danes odločil, ali bo na glavni obravnavi sam, ali bo imel pomoč kolegov. Torej, da bodo trije sodniki odločali.

00:35: Obe strani sta se dogovorili, da bo odločilna obravnava v nedeljo ob 9.30 po lokalnem času, kar pomeni v soboto ob 23.30 po slovenskem času.

00:32: Novaka Đokovića ni bilo na spregled. Prisotni so bili le sodnik in odvetniki.

00:30: Pomembno je omeniti, da današnja obravnava še ni odločilna, ampak gre za procesno obravnavo. Jutri bo odločilna obravnava.

00:22: Sodnik okrožnega sodišča je v petek popoldne odločil, da je Novak Đoković lahko od polnoči do četrte ure zjutraj po slovenskem času pri odvetnikih. V istem nadstropju sta tudi dva mejna policista, tako da je Srb v tako imenovanem tehničnem priporu.

00:10: Takole naj bi pred eno uro v pisarno njegovih odvetnikov prišel Novak Đoković.

00:00: Po poročanju CNN je NOvak Đoković po razgovoru z uradniki za migracije spet v priporu. Lokacija tokrat ni znana.


Kako gledate na sago o Novaku Đokoviću?

 • Minister Alex Hawke se je pravilno odločil, da mu prekine vizo.
  5320 glasov

  80,73%

 • Novak Đoković bi moral ostati in igrati turnir.
  1220 glasov

  18,51%

 • Ne vem, ne spremljam zgodbe.
  50 glasov

  0,76%

Oddanih 6590 glasovNovak Đoković


Sportal
Đokoviću se ne piše nič dobrega #video


Đoković THUMB


Sportal
Srbija v šoku: To je sramotna odločitev


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here