Zimska primorska teniška liga 2013/2014 jug je končana

Pa smo prišli do konca. S sobotnimi finalnimi tekmami play offa in večerno podelitvijo priznanj se je zaključila zimska sezona primorskih lig 2013/2014 na jugu. Z izjemo tekmovanj v prvi moški ligi posameznikov, v ženski ligi posameznic, v ženski ekipni ligi in v ATP Penzija Touru, kjer so bili zmagovalci in razvrstitev znani še pred finalnim dnem, smo v preostalih tekmovanjih videli končne obračune. Ob 11:00 so igrišči v dvorani v Vanganelu zasedli igralci play offa četrte lige. Za tretje mesto sta se pomerila Iztok Klenar in Aleš Piščanc, boljši je bil Aleš in se tako kot rookie v ligi takoj zavihtel na stopničke. Bravo Aleš! V tekmi za prvo mesto pa sta pravi boj bila Andrej Kuk in Dragan Jevtič. Prvi niz je v tie breaku dobil Dragan, drugega s 7/5 Andrej, ki je bil bolj zbran tudi v zaključku tekme in z 10/7 osvojil tretji niz, srečanje in četrto ligo.
Ob 13:00 sta sledila finalna obračuna v tretji ligi. Za tretje mesto sta se pomerila Simon Bubola in Robert Švagelj. Simon je premagal trdoživega Roberta in tako osvojil končno tretje mesto, v finalnem obračunu pa je Sandi Kos premagal Andreja Kraševca in tako postal prvak tretje lige. Lep uspeh za Sandija, ki je še lani slavil v četrti ligi, letos pa se je z zmago že uvrstil v drugo ligo. Čestitke!
Ob 15:00 pa se je začela še osrednja tekma finalnega dne, finale v drugi ligi med Goranom Beloševičem in Dejanom Maličem. Tekma za tretje mesto se je končala brez boja, saj je moral Mladen Jovičič predati srečanje Petru Šolarju zaradi bolečin v rami. Davidu Hreščaku, Mladenovemu in Dejanovemu trenerju, je tako ostalo le še eno železo v ognju, Dejan, ki se je izvrstno zoperstavil favoriziranemu Goranu. Z odlično igro je prvak druge lige postal Dejan Malič, ki je Gorana premagal s 6/3 in 6/4. Lepo število gledalcev finalnega obračuna se je zadovoljnih obrazov preselilo proti klubskim prostorom TA Los Vanganelos, kjer so se že začele priprave za končno podelitev.
V Portorožu pa sta bili planirani dve tekmi v ekipni moški ligi, odigrala se je pa samo ena. Tik pred zdajci so igralci TK Istraturist Umag predali srečanje s TK Hrvatini, kar je pomenilo, da so izpadli iz borbe za prvaka južne Primorske. V primeru zmage nad Hrvatinčani bi Umažani zagotovo osvojili prvo mesto, tako pa se na koncu nisi uvrstili niti na stopničke, saj so v drugem srečanju igralci TK Sežana premagali Club 66 s 3:0 in se tako zavihteli na lestvici pred Umag.Prvo mesto so z 22. točkami osvojili Veterani Kopra, s po 20. točkami pa jim sledita TD Strunjan in TK Sežana, Strunjančani pa so zaradi zmage v medsebojnem dvoboju s Sežano osvojili drugo mesto, ki še vodi na zaključni Play off SEVER:JUG, ki bo v soboto, 5.4.2014 v Vanganelu.

Fotogalerija:

Videogalerija:
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here