Zidanškova z dvignjeno glavo in ponosno zapušča Roland Garros po polfinalu

PARIZ, FRANCIJA – Tamara Zidanšek je kljub porazu v polfinalu OP Francije navdušila z izjemnim tenisom in spravila rojake pred male ekrane.

38 let smo čakali na takšen rezultat slovenskega tenisa. 23-letna Tamara Zidanšek je junaško zaključila letošnje nastope na pariškem pesku. Uvrstila se je v polfinale, kar je največji dosežek slovenskega tenisa od osamosvojitve naprej, finale in dvig lovorike pa bosta morala počakati do naslednje priložnosti. 

Največji uspeh slovenskega tenisa je zmaga Mime Jaušovec na Roland Garrosu leta 1977. Mima je bila ob tem še dvakrat v finalu peščenega turnirja za grand slam, prav tako je OP Francije osvojila v dvojicah. 

Tudi v polfinalu je Konjičanka pokazala izjemno igro, a 29-letna izkušena Rusinja Anastazija Pavljučenkova je bila premočna ter je zmagala s 7-5, 6-3 in se uvrstila v svoj prvi finale na grand slamih. V karieri je zbrala že 12 WTA lovorik, v soboto bo poskušala v vitrino postaviti največjo – pokal Suzanne Lenglen.

Zidanškova, 85. igralka sveta, se je proti favorizirani 31. nosilki zoperstavila z vso močjo. Ni se predala, niti v prvem in v drugem delu, še posebej v prvem, ko je Pavljučenkova že servirala za niz pri 5-3. V drugem je teniška igralka iz Samare že vodila 4-1, pa je Tamara spet z ribrejkom prišla nazaj. Rusinja je ostala zbrana, močno je udarjala na bekend Zidanškove, ki je njen slabši udarec ter jo tako prisilila v nekaj napak. Obračuna je bilo konec po malo več kot eni uri in pol igre.

Već kasneje,,,


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 – 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Polfinale:

31-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here