Zidanškova in Juvanova dobili nasprotnici za OP Avstralije #videoKaja Juvan


Kaja Juvan
Foto: Guliverimage


Juvanovi je žreb namenil 28-letno Maryno Zanevsko, v Odesi v Ukrajini rojeno predstavnico Belgije, sicer 81. igralko sveta.

Zidanškova pa se bo v prvem krogu merila prav tako s tekmico iz države Beneluksa, 31-letno Nizozemko Arantxo Rus, 66. igralko sveta. Po izpadu Blaža Role v kvalifikacijah Slovenija v moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika. Na turnirju za grand slam v Melbournu bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Klepač, in sicer v konkurenci dvojic.

Žreb je potekal v senci dogajanja, povezanega z vstopnim vizumom za bivanje v Avstraliji prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Najprej so ga preložili, a nato vendarle izpeljali. Ni še znano, če bo prvi igralec sveta lahko nastopil. Avstralska vlada namreč odloča o morebitnem izgonu Đokovića ter preklicu zdravstvene izjeme, ki mu jo je odobrila avstralska teniška zveza in na podlagi katere mu ni bilo treba izpolniti pogoja o cepljenju proti novemu koronavirusu za vstop v državo.Novak Đoković


Foto: Guliverimage


Đokovića v prvem krogu čaka rojak

Devetkratni zmagovalec uvodnega grand slama sezone se bo v prvem krogu, če bo sploh nastopil, pomeril z rojakom Miomirjem Kecmanovićem. V zgornji polovici žreba sta tudi Nemec Alexander Zverev in Španec Rafael Nadal, ki se lahko srečata v četrtfinalu. Đokovićev možni tekmec v četrtfinalu je Italijan Matteo Berrettini, nekdanja številka 1 Nadal, ki je na tem turnirju zmagal leta 2009, in Đoković pa bi se lahko srečala v polfinalu turnirja.

Nadal, Đoković in Švicar Roger Federer, ki je avstralski uvod v sezono izpustil, imajo namreč vsak po 20 osvojenih turnirjev za grand slam v posamični konkurenci.

V ženskem delu turnirja se bo branilka naslova Japonka Naomi Osaka, ki je slavila tudi leta 2019, v prvem krogu pomerila z Kolumbijko Camilo Osorio.

Domačinka Ashleigh Barty, prva nosilka turnirja, pa bo za tekmico v uvodnem krogu dobila kvalifikantko.

Tamara Zidanšek


Sportal
Razpoložena Zidanškova v polfinalu turnirja v Avstraliji
Tomič tamb


Sportal
Črnoglede napovedi so se uresničile: Tomic je imel prav, res je pozitiven #video


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here