Zarjaveli Thiem? Niti slučajno…

MADRID, ŠPANIJA – Po dveh mesecih se je na teniške terene vrnil Dominic Thiem.

Če ste mislili, da bo Dominic Thiem imel težave na prvem dvoboju po skoraj dveh mesecih premora, ste se pošteno zmotili.

Avstrijski teniški zvezdnik je blestel v uvodnem obračunu na ATP 1000 turnirju v Madridu, ko se je srečal s kvalifikantom Marcosom Gironom. Američana je počistil z rezultatom 6-1, 6-3. Thiem sicer ni imel nasproti sebe renomiranega tekmeca, a prvi dvoboj po tako dolgem premoru je vedno neugoden. 

Domi je prišel do finala Madrida v letih 2017 in 2018. ”Nisem bil prepričan kako bo šlo. Na treningih nisem imel težav, a to je nekaj povsem drugega kot tekma. Sem zadovoljen. Na tem prizorišču imam lepe spomine, saj sem tu odigral verjetno nekaj najboljših tekem v karieri”, je povedal Avstrijec, ki ni tekmoval vse od 16. marca, ko je izgubil z Lloydom Harrisom v uvodnem krogu Dubaja. 

27-letni Thiem je videti sveže, odigral je agresivno in se na stadionu Manola Santane zadržal dve minuti manj kot uro. Dvakratni finalist OP francije in aktualni zmagovalec OP ZDA se bo v naslednjem krogu srečal z Avstralcem Alexom De Minaurjem, s katerim je do sedaj izgubil le en niz od desetih, razmerje ima 3-0.

 


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 02.05.2019 – 09.05.2019
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,226,325 EUR / 2,549,105 EUR
http://www.madrid-open.com/

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here