Vipavska burja zavela prek Vanganela

0
390

Vanceta/Bešir : Bajc/Rudonja 7/5, 6/1, Vidrih/Uršič : Glavaš Habjan 7/5, 6/4 in Krečič/Žvokelj : Milič/Badžim 7/6, 6/3 so rezultati zadnjega večernega sobotnega srečanja med Vipavo in TK Vanganel. Srečanje oz vsi trije dvoboji so bili odigrani na zelo visokem nivoju. Videli smo resnično lep in borben tenis s strani obeh ekip, kjer je Vanganelčanom najbolj manjkal oboleli selektor Franko Bonaca, malce so pa pogrešali tudi Marka Škerjanca, a to ne zmanjšuje velike zmage Vipavcev, ki so na lestvici preskočili Club 66, ki se je v srečanju s še neporaženimi igralci TK Umaga 1 dobro upiral.
Kot rečeno, TK Umag 1 melje dalje. Tokrat so bili kar blizu poraza. Na prvi deski se dvojica Pavlović/Radetić ni mogla dostojno upirati prvi bukovški dvojici Devetak/Grobiša, rezultat je bil 6/0 in 6/2, s podobno mero sta rezultat izenačila Tarandek in Simčič, ki sta bila s 6/1 in 6/3 boljša od dvojice Ličen/Pregelj. Odločala je tekma dvojic na drugi deski, kjer sta z zmago v tie-breaku povedla Blažič in Silič, Umažana Zahtila in Tenčič sta drugi niz dobila s 6/4, v odločilnem tretjem podaljšanem nizu pa sta bila z 10/6 boljša Umažana. S polnim izkupičkom so tako s kar petimi točkami prednosti pred ostalimi ekipami na vrhu TK Umag 1.
TK Ilirska Bistrica je s porazom proti TK Hrvatini izgubila vse možnosti za repesaž in uvrstitev v nadaljnje izločilne boje. Točka v srečanju bi jim še dajala teoretične možnosti, a le 11 dobljenih iger v treh dvobojih še zdaleč ni bilo dovolj. Sandi Drolc in Niko Čepak sta oddala le igro Leu Jenku in Radu Batagelju, Ivan Ivanič in Iztok Perkan sta proti Stojanu Stojniču in Ernestu Milčinoviču osvojila pet iger, prav toliko iger je osvojila tudi dvojica Jenko/Iskra proti Franciju Zormanu in pa proti Stojanu Tomoviču, nekdanjemu reprezentantu jugoslovanske Davis Cup reprezentance, za katerega je bil to prvi nastop v dvajsetih letih izvajanj primorskih lig.
Poročilo 10. vikenda ZPTL 2016/2017 pa zaključujemo s tekmo med TK Sežana in TC Aldo Strunjan, ki je bila zaradi zapolnjenega sporeda strunjanske ekipe odigrana vnaprej, prvotno je bila na urniku tekma med Sežanci in Portorožani. Svojo drugo točko na lestvici modre skupine so Sežanci osvojili z zmago Danijela Baričeviča in Uroša Ključarja s 6/4 in 7/6 proti Drašu Krivičiču in Aldu Žiganteju. A zmaga v dvoboju je šla v Strunjan, dvojica Zelenko/Tabar je na kolesarski tour po obali poslala Darja Humarja in Branka Štruklja, Mitko Ribičič in Dino Krivičič pa sta s 6/1 in 6/4 premagala dvojico Čebulec/Fajt.

Fotogalerija:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here