VIDEO: Nadalu 19. naslov za Grand Slam po epskem finalu OP ZDA z Medvedjevom

0
11
NEW YORK, ZDA – Skoraj pet ur je bil dolg finale Odprtega prvenstva ZDA v katerem sta se za lovoriko borila Rafael Nadal in Daniil Medvedjev. Izkušeni Španec je na koncu dobil epski dvoboj po petih nizih in se dokopal do 19. naslova na turnirjih za Grand Slam.

Kakšen finale na zadnjem turnirju velike četverice v New Yorku. Bo za naslov med mlado in staro generacijo, še enkrat več pa je članu ‘velike trojke’ uspelo. Rafa Nadal je v Flushing Meadowsu slavil četrtič, skupaj pa ima na računu že 19 lovorik iz turnirjev za veliki Slam in zaostaja le še za enega za rekorderjem Rogerjem Federerjem.

Gledali smo enega najbolj kvalitetnih in dinamičnih final na Grand Slamih, 33-letni Nadal pa je kot velik borec, nepoputljiv do konca, uspel streti povratek ruskega nasprotnika po prednosti dveh nizov. Po malo manj kot petih urah je bil rezultat 7-5, 6-3, 5-7, 4-6 in 6-4.

Za Majorčana, kralja peska, je OP ZDA sedaj drugi najbolj uspešen turnir velike četverice, osvojil ga je četrtič. Še malo, pa bo v New Yorku največji tudi v odprti dobi tenisa, saj imajo pet naslovov le trije, Connors, Sampras in Federer. Ja, težko je zbrati veliko število lovorik na trdi podlagi, saj sta pesek in trava bolj specifična turnirja, zato je različnih zmagovalcev več. Prav zato si Majorčan zasluži vse čestitke za četrti uspeh.

Več o izjemno zanimivem finalnem obračunu kasneje…in tudi o tem, da je Nadal le še nekaj točk za Novakom Đokovičem ter ima veliko možnosti, da leto konča kot 1. igralec sveta.


US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2019 – 08.09.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

2-Rafa Nadal (Spain) beat Daniil Medvedev (Russia) 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here