V živo: Na sodišču v primeru Đokovića že poteka zaslišanje

Novak Đoković


Sportal
Novaku Đokoviću še drugič preklicali vizum! Ali odhaja domov? #video


Dogajanje okoli Novaka Đokovića se je znova preselilo na sodišče. Primer vodi Anthony Kelly, ki je vodil že prvi primer. Prav tako ostajajo isti odvetniki (Nicholas Wood ) Novaka Đokovića, medtem ko državo predstavlja odvetnik Stephen Lloyd.

12.53: Odvetniki Novaka Đokovića so zaskrbljeni zaradi medijskega cirkusa, potem ko je odvetnik Stephen Lloyd navedel, kje bo potekal zasliševanje Novaka Đokovića.

12.45: Razprava se nadaljuje. Odvetniki Novaka Đokovića si prizadevajo, da bi postopek sojena izpeljala čim prej in s tem Novaku Đokoviću omogočili igranje na OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek. 

12:15: Razprava je trenutno prekinjena.

12.13: Novak Đoković bo moral vseeno v migracijski pripor. To noč bo ostal s svojo ekipo. Prav tako ne bo v priporu, ko bo šel v odvetniško pisarno, kjer bo imel posvetovanje. Nato mu bo odrejen pripor iz noči na soboto na nedeljo, ko naj bi bila znana konča odločitev sodišča.

12:01: Stephen Lloyd, odvetnik avstralske vlade, je predlagal, da je Đoković v soboto lahko s svojimi odvetniki. A to le v primeru, če bodo ABF policisti v istem nadstropju kot on. Nato bi ga premestili v pripor.

11:57: Deportacija Novaka Đokvića je odložena do naslednjega zaslišanja.

11:45: Obstajajo možnosti, da bi Novak Đoković igral prvi krog OP Avstralije. To je v ponedeljek ali torek.

11:36: Novakova odvetniška družba oziroma odvetnik Nicholas Wood bi do jutri do poldneva vložil uradni predlog za razveljavitev odločbe o izgonu Novaka Đokovića. Vnovična obravnava pa bi bila v nedeljo.

11:30: Odvetniki Novaka Đokovića so kritični do ministra za priseljevanje, saj so dokumentacijo dobili šele po 18. uri po avstralskem času.

11:22: Odvetniki Novaka Đokovića so sodnika prosili, če lahko Srb jutri s svojimi odvetniki, da bi jim lahko pomagal.

11:20: Zdi se, da ni nobene podlage, da bi Novaka Đokovića danes priprli. In da je bolje, da ostane s svojo ekipo v stanovanju.

11:18: Po informacijah spletne strani The Age, so uradniki za priseljence Đokovića prosili, da se v soboto zglasi pri njih na razgovoru. 

11:15: “Danes sem uporabil svoja pooblastila po členu 133C(3) zakona o priseljevanju za preklic vizuma Novaka Đokovića na podlagi zdravstvenih razlogov in ohranjanja reda, saj je to v javnem interesu,” je pred nekaj urami v izjavi zapisal Hawke, minister za priseljevanje. “Pri odločitvi sem pazljivo pretehtal vse prejete informacije od ministrstva za notranje zadeve, avstralske mejne policije in gospoda Đokovića.”

Đoković THUMB


Sportal
Srbija v šoku: To je sramotna odločitev


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here