V Pragi prvič v karieri zmagala Čehinja Marie Bouzková

PRAGA, ČEŠKA – Na trdi podlagi turnirja serije WTA 250 v Pragi se je prvega naslova v karieri razveselila domača igralka.

Kaj lepšega kot prvič v karieri zmagati pred domačimi gledalci. To je v Pragi uspelo Čehinji Marie Bouzkovi. V finalu je izpustila le tri igre in nadigrala Rusinjo Anastasijo Potapovo s 6-0, 6-3.

Bozkova je bila deveta Čehinja, ki je bila v finalu domačega turnirja v Pragi, ki se je prvič odvil leta 2015. Ja, domačinke imajo absolutno prvldao na tem dogodku, saj je Bouzkova že peta, ki je dvignila pokal. Ta teden je bila enostavno predobra, ni izgubila niza, v desetih odigranih nizih je oddala vsega 26 iger. Prav tako je Čehinja peta letošnja igralka, ki je na WTA turneji prišla do prvenca.

”To so bile moje sanje. Osvojiti prvi turnir pred domačimi gledalci je nekaj posebnega, ne morem biti bolj vesela. Uživala sem v dvobojih pred svojim občinstvom”, se je kar smejalo igralki, ki prihaja prav iz Prage.

Marie Bouzkova je pred tem igrala tri finala na turneji, a vedno ostala praznih rok, nazadnje leto v mehiški Guadalajari. Vsa tri finala je izgubila po treh nizih, a danes ni bilo straha pred takšnim scenarijem. Čehinja je Potapovi v prvem nizu zavezala t.i. kravato, dobila sedem zaporednih iger ter v 71 minutah kar sedemkrat vzela začetni udarec nasprotnici. Potapovi je za uteho ostal naslov v dvojicah.


Livesport Prague Open 2021
Kraj: Praga (ČEŠ)
Datum: 25.07.2022 – 31.07.2022
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 251,750 USD
Podlaga: Trda
https://www.tennispragueopen.cz/index.php

Finale:

8-Marie Bouzkova (Czech Republic) beat 7-Anastasia Potapova (Russia) 6-0 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here