Usoda Đokovića: še vedno vse tiho, Srb po pol ure odvihral z igrišča

Novak Đoković


Sportal
Preobrat: minister ostaja tiho. Se bo Novak Đoković zadnji smejal? #video


V noči na četrtek so mnogi avstralski mediji napovedovali, da bo odločitev ministrstva za priseljevanje padla že v srednih večernih urah po slovenskem času. Pravzaprav je bilo že bolj ali manj jasno, da bodo Đokoviću preklicali vizum. Na koncu iz tega ni bilo nič. Novak je pod avstralskim soncem opravil še en trening in bil v četrtkovem žrebu za OP Avstralije. Tam je v prvem krogu dobil za svojega nasprotnika rojaka Miomira Kecmanovića. Danes je o napovedih vse tiho. Ali to pomeni zatišje pred viharjem?Novak Đoković


Foto: Guliverimage


V četrtek naj bi po pol ure treninga odvihral z igrišča

Že včeraj smo pisali, da je po poročanju nemškega tabloida Bild Novak Đoković v četrtek že po pol ure odvihral z igrišča, čeprav je imel igrišče rezervirano za dve uri. Kondicijski trener Marco Panichi naj bi mu pokazal sporočilo na telefonu. Zakaj je na hitro zapustil igrišče, ni znano.


Kaj menite o sagi Novaka Đokovića? Ali naj mu pustijo odigrati OP Avstralije ali ne?

 • Ne, preklicati bi mu morali vizo.
  893 glasov

  78,13%

 • Da, naj mu pustijo ostati.
  230 glasov

  20,12%

 • Ne spremljam, me ne zanima.
  20 glasov

  1,75%

Oddanih 1143 glasov
Novak Đoković te dni normalno trenira.


Novak Đoković te dni normalno trenira.
Foto: Guliverimage


Pričakujemo lahko pritožbo Đokovića

Če se bo Alex Hawke, minister za priseljevanje, v petek dejansko odločil, da Srbu prekličejo vizum, to še ne pomeni, da je zgodba zaključena. Novak Đoković oziroma njegova odvetniška ekipa ima možnost pritožbe. Viri blizu prvega igralca sveta pravijo, da če bodo v petek Novaku preklicali vizum, upajo, da bo po pritožbi vse odločeno do nedelje. V ponedeljek se namreč že začne prvi letošnji turnir za grand slam – OP Avstralije.

Verjeten je tudi scenarij, da Đoković sprejme odločitev vlade in potihoma odide domov. A po zdaj videnem, je ta scenarij bolj malo verjeten.Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića.


Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića.
Foto: Reuters


Avstralske oblasti naj bi pripravljale obsežno dokumentacijo

Viri blizu avstralske vladne strani pravijo, da se ta vse bolj nagiba k temu, da bi Novaka Đokovića poslala domov. Na ministrstvu za priseljevanje naj bi pripravljali obsežno dokumentacijo, ki bi bremenila enega najboljših igralcev sveta. In to naj bi bil tudi razlog, zakaj se ta primer že tako dolgo vleče, saj si avstralske vlada ne želi še ne blamaže, potem ko so v začetku tedna izgubili bitko na sodišču. V zgodbi Novaka Đokovića je kar nekaj nejasnosti. Eno od njih je priznal tudi Đoković, potem ko je šel na intervju, okužen z novim koronavirusom, in to kljub temu, da je vedel, da je okužen.

Avstralska in tudi svetovna javnost sta zelo razdeljeni glede tega primera, in zdi se, da je avstralskim oblastem stvar ušla izpod nadzora. Zagotovo pa v ozadju potekajo vroči pogovori, kako stvar najbolje izpeljati. Pa bomo to končno izvedeli že v petek?

Včeraj smo pisali, da so proti Đokoviću preiskavo odprle tudi španske oblasti, a so to Španci zanikali.

Novak Đoković


Sportal
Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji


Novak Đoković


Sportal
Vse več je namigovanj, da bo moral Đoković zapustiti Avstralijo


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here