TK Umag 2 in TK Kolektor na vrhu zelene skupine

0
296

Po drugem odigranem krogu ekipne ZPTL 2018/2019 v zeleni skupini, sta na vrhu še neporaženi ekipi TK Umag 2 in TK Kolektor.
V Novi Gorici je aktualni prvak, ekipa Gorice, gostila idrijsko ekipo TK Kolektor. Goričani so prišli skoraj v popolni postavi, mlada matadorja Bor Zorzut in Luka Špacapan sta ob Alešu Faganelu in selektorju Gorazdu Rožerju zaigrala na prvi in drugi deski, na tretjo pa so Goričani postavili izkušena Roberta Carinija in Maura Gianesija. Postava Gorice je nakazovala, da ne želijo ničesar prepustiti naključju, idrijski selektor Robert Vončina pa je klasično razdelil svoje fante. Na prvi deski je zaigral v paru s Sašom Poljanškom, na drugo desko je postavil Francija Rupnika in Simona Pišlarja, na tretjo pa Stojana Petriča in Gorazda Maraška.
Gladkih 6/0 in 6/2 za Gorico na prvi deski je nakazovalo na premoč, a sta na drugi deski Simon in Franci uprizorila pravi spektakel in s 6/3, 3/6 in 10/5 premagala favorizirano goriško dvojico in presenečenje je bilo pred vrati. Velike tri točke sta potrdila Stojan in Gorazd s pričakovano zmago nad Robertom in Maurom s 6/3 in 6/1.
Napeto je bilo tudi v Vanganelu, kjer je TK Umag 2 z 2:1 premagal ekipo TK Tura. Vipavska dvojica Božič/Bešir je na prvi deski s 3/6 in 3/6 pokleknila pred Petrom Milasom in Sinišo Čubrićem, rezultat sta na drugi deski izenačila Sebastjan Černigoj in Slavko Uršič, ki sta bila s 6/4 in 6/3 boljša od umaškega selektorja Slobodana Kalanja in Roberta Zahtile. Na tretji deski je za Turo zaigral selektor Aleš Krečič, ki pa v paru z Bogdanom Žvokljem ni uspel preprečiti poraza ekipe, saj sta s 6/1 in 6/1 morala priznati premoč Željku Simčiču in Liviu Jankotu.
V večerni sobotni tekmi sta se pomerili osmoljenki prvega kroga, ekipa TK Sežana A in Club 66. Na prvi deski sta Nejc Kapelj in Alessandro Mezavilla tesno s 6/3 in 7/6 premegala Aleša Devetaka in Neva Preglja, kar je pripomoglo k lažjemu nadaljevanju srečanja za Sežance, na drugi deski je selektor Marko Rebec v paru z Duiliem Radinom s 6/1 in 6/3 odpravil dvojico Arčon/Kavčič, še največ dela pa sta imela na tretji deski Donato Abatessa in Christian Nardini, ki sta s 4/6, 6/1 in 10/7 premagala Edvina Ličena in Marka Blažiča za končnih 3:0 za TK Sežana A.

Spored 5. igralnega vikenda moške ekipne lige 2018/2019

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 8.12.2018 13:00 TK Vanganel TK Umag 1 Vanganel
sobota 8.12.2018 14:00 Medot Tenis Team AC Crono Ajdovšcina Gorica
sobota 8.12.2018 14:30 Hostel Soline Portorož TK Hrvatini Jasna 2 Vanganel

Več o ekipni moški ligi najdete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here