Težave za Rafaela Nadala tik pred Roland Garrosom

“To je bolečina, ki pride in gre. Včasih je močnejša, včasih boli manj. Danes je bilo noro,” je dejal Nadal po porazu proti 16. z lestvice ATP, Kanadčanu Denisu Shapovalovu z 1:6, 7:5, 6:2.

Španski zvezdnik trpi zaradi kroničnih in neozdravljivih bolečin v stopalih (Muller-Weissov sindrom), zaradi katerih je avgusta lani predčasno končal sezono. Na tekmovanja se je vrnil šele januarja in nato osvojil prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, ter postal rekorder po številu grand slamov (21).

Marca se je Majorčan vnovič poškodoval v polfinalu Indian Wellsa. Vrnil se je šele v Madridu, kjer je v četrtfinalu izgubil proti poznejšemu zmagovalcu, 19-letnemu rojaku Carlosu Alcarazu.

Toda v Rimu je imel “spet zelo slabo stopalo”. “Nisem se poškodoval, sem igralec, ki živi s to poškodbo. Nič ni novega. Tam je …,” je dejal po izpadu v Rimu.

“Ne vem, ali naj počivam ali treniram. Pred očmi pa imam cilj, da bo boljše čez en teden in nekaj dni. O tem cilju bom sanjal,” je dejal 35-letnik, ki upa, da se bo v Parizu lahko boril za 14. naslov.

“Danes res nisem mogel igrati. Morda pa bo čez dva dni bolje. Na Roland Garrosu bom imel s seboj svojega zdravnika. Lahko mi bo pomagal,” je sklenil Nadal.

Preberite še:

Rafael Nadal


Sportal
Nadal izpadel v Rimu, spet so se pojavile bolečine
Andreja Klepač


Sportal
Klepačeva v dvojicah v četrtfinale Rima, Nadal in Zverev brez težav
Alcaraz


Sportal
Španski čudežni najstnik se vrača v sosednji Umag
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here