Teniško združenje WTA globoko zaskrbljeno zaradi nejasne usode Pengove

“Poslal je tudi dve elektronski pošti, iz odgovorov pa je jasno razbrati, da jih je napisala pod vplivom drugih oziroma so bila cenzurirana. Simon zato ostaja globoko zaskrbljen nad usodo Pengove, da ni svobodna, da je pod popolnim nadzorom in ne more komunicirati svobodno, odprto in neposredno,” je tiskovna predstavnica WTA povedala za francosko tiskovno agencijo AFP.

Zdaj 35-letne Pengove, nekdanje prve igralke sveta v ženskih dvojicah in dvakratne zmagovalka turnirjev za grand slam, ni bilo videti veliko v javnosti, odkar je 2. novembra Zhang Gaolija obtožila spolnega napada.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je 21. novembra sicer sporočil, da je predsednik krovne športne organizacije Thomas Bach opravil polurni videopogovor s Pengovo. Dosedanji dokazi o tem, da je živa in zdrava, pa so bili objavljeni predvsem v kitajskih medijih, kjer so pred dnevi objavili nov video in fotografijo Peng Shuai na odprtju mladinskega turnirja v Pekingu.

Kitajske oblasti še vedno niso potrdile, kje se nahaja izginula teniška igralka. Niti Zhang, nekdanji podpredsednik kitajske vlade, niti zdajšnja kitajska vlada niso komentirali obtožb Pengove. Razpravo o tej temi pa so blokirali na kitajskem internetu, ki je močno cenzuriran, pa tudi na drugih družbenih omrežjih.

Kitajsko zunanje ministrstvo je sporočilo le, da naj “ljudje končajo namensko manipulirati z dogajanji okrog Pengove”.

Preberite še:

Peng Shuai


Sportal
Mok potrdil videopogovor s Peng Shuai
peng_thumb


Sportal
Pojavili so se prvi posnetki izginule športnice. Pa so avtentični? #video
Peng Šuai_thumb


Sportal
Kitajska zaradi izginule športnice pod vse večjim pritiskom, so ogrožene tudi OI? #video
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here