Tamara Zidanšek v Abu Dabiju odpravila še Fernandezovo

ABU DABI, Z.A.E. – Tamara Zidanšek je v 2. krogu WTA 500 turnirja v Združenih arabskih emiratih v dveh nizih izločila 18-letno Kanadčanko Leylah Fernandez.

Zidanškova je v 3. krogu močnega turnirja v Abu Dabiju, ki ima denarni sklad več kot pol milijona ameriških zelencev. Po izjemnem preobratu v 1. krogu je danes s 6-4, 6-4 v 2. krogu pospravila z mlado obetavno Kanadčanko Leylah Fernandez ter si že zagotovila 6,480 USD denarne nagrade.

Slovenka in Kanadčanka sta se udarili prvič, na lestvici pa sta ena za drugo, Konjičanka je 87., igralka iz Pensilvanije pa 88. 

Zidanškova je bila boljša na parketu v Združenih arabskih emiratih in kljub dobremu igranju tekmice na prvem servisu v 1. nizu izkoristila obe žogi za brejk. V drugem delu je še dvakrat odvzela začetni udarec, sama pa v vsakem nizu svojega oddala po enkrat. Več kot dovolj je bilo za osmino finala, razmerje točk pa je bilo prepričljivih 65:51.

Mlada Leylah Fernandez ni bila kos odlični Zidanškovi v 2. krogu Abu Dabija

Mlada Leylah Fernandez ni bila kos odlični Zidanškovi v 2. krogu Abu Dabija

23-letna Zidanškova sedaj čaka na nasprotnico, a ta ne bo nosilka. Pomerila se bo z zmagovalko obračuna med mlado Ukrajinko Marto Kostjuk in zelo izkušeno 35-letno Tajvanko Su Vej Hsej.


Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open
Kraj: Abu Dabi (ZAE)
Datum: 06.01.2021 – 13.01.2021
Kategorija: WTA 500
Nagradni sklad: $565,530
Podlaga: Trda

2. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Leylah Fernandez 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here