Tajvanka je nekaj brcala, a Zidanškova še enkrat zlahka, tokrat za 2. krog Madrida

MADRID, ŠPANIJA . Tamara Zidanšek je v dveh dneh dvakrat premagala isto nasprotnico.

Tamara Zidanšek je na WTA 1000 turnirju v Madridu še tretjič zmagala in se uvrstila v 2. krog. Začela je v kvalifikacijah in v odločilnem krogu deklasirala Tajvanko Su Vej Šejovo, žreb pa je bil posrečen, ko se je Azijka v glavni del uvrstila kot srečna poraženka. Ja, namenil ji je še enkrat 23-letno Konjičanko, ki jo je pospravila še enkrat, tokrat s 6-2, 6-4.

Napram včeraj, je danes 35-letna Tajvanka danes nekaj ‘brcala’, a vseeno premalo, da bi pomislila na kaj več kot gladek poraz. No, izognila se je katastrofi, ki jo je doživela dan prej. 

Zidanškova, 80. igralka sveta, je tokrat porabila 1 uro in 33 minut, da je dokončno izločila nasprotnico, sicer 65. igralko sveta. V obeh nizih ji je dvakrat vzela začetni udarec, igrala je zelo monstantno brez nihanj in zasluženo zmagala. Osvojila je 77 točk, tekmica le 58. To je bil tretji medsebojni dvoboj in druga zmaga za Tami.

Ni zdaj, Zidanškovo čaka eden največjih dvobojev v karieri. Težje nasprotnice v tem trenutku ne bi mogla dobiti, saj se bo pomerila z aktualno številko 1 Ashleigh Barty. 25-letna Avstralka je v fantastični formi, letos je osvojila že tri turnirje, tudi v nedeljo Stuttgart, pred tem pa še Miami in enega v seriji turnirjev v Melbournu. To bo njun prvi medsebojni obračun.


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 02.05.2019 – 09.05.2019
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,226,325 EUR /
http://www.madrid-open.com/

2. krog(kvalifikacije):

Q-Tamara Zidansek (Slovenia) beat LL-Su Wei Hsieh (Taiwan) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here