Suveren nastop Jakupovičeve v 1. krogu Nančanga

0
15
NANČANG, KITAJSKA – Slovenska teniška igralka Daila Jakupovič je z odliko začela nastope na WTA turnirju v Nančangu.

Dalila Jakupovič je imela v 1. krogu WTA turnirja v Nančangu po imenu slovito nasprotnico, nekoč 5. igralko sveta, sedaj pa 245. na WTA lestvici Saro Errani. Italijanko, ki je dobila tudi nekdanji turnir v Portorožu, je zlahka ugnala s 6-1, 6-1.

Erranijeva je daleč od tiste igralke, ki je krojila svetovni vrh, vseeno pa je to lepa zmaga za 28-letno Jakupovičevo,ki v zadnjem času ravno ne blesti. Štiri leta starejšo tekmico je pospravila v žep po samo 53 minutah igre.

Na trdi kitajski podlagi je 154. igralka sveta, rojena v Jesenicah, šestkrat odvzela servis mali Italijanki, dvakrat v 1. nizu in štirikrat v drugem, Sara je imela velike težave pri servisu ob agresivni Dalili in je v tem elementu igre vpisala skromnih 11 točk. Pomerili sta se prvič.

Sara Errani je morala priznati premoč Dalili Jakupovič v 1. krogu Nančanga

Sara Errani je morala priznati premoč Dalili Jakupovič v 1. krogu Nančanga

Že v 2. krogu jo čaka precej težje delo, ko se bo merila s 74. na WTA lestvici, 25-letno Katerino Kozlovo. Ukrajinka je 7. nosilka turnirja z nagradnim skladom 250,000 USD. V medsebojnih obračunih vodi slovenska tenisačica z 1:0, lani je dobila dvoboj na WTA turnirju v Luksemburgu.


Jiangxi Open
Kraj: Nančang (KIT)
Datum: 09.08.2019 – 15.09.2019
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda
http://www.jxopen.net/

1. krog:

Dalila Jakupovic (Slovenia) beat Sara Errani (Italy) 6-1 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here