Šok v Avstraliji: Slovenska igralka se zgrudila na igrišču #video

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je ponoči začela kvalifikacije na prvem grand slamu sezone, OP Avstralije, čeprav se dim in posledično močno onesnažen zrak zaradi požarov še ni razkadil. Naša igralka je proti Stefanie Vögele vodila s 6:4 in 5:6. Kar naenkrat je imela težave z dihanjem in se kmalu za tem zgrudila. Težave so bile tako hude, da Jakupovićeva ni mogla nadaljevati z dvobojem.Dalila Jakupović


Foto: Gulliver/Getty Images


“Kaj takšnega se mi še ni zgodilo”

Naša igralka je po predaji, ko si je opomogla, dejala, da je žalostna in jezna, ob tem papriznala, da se je zelo ustrašila, potem ko ni mogla dihati.

“Bilo je hudo. Še nikoli se mi ni zgodilo kaj takšnega in res sem se bala. Bala sem se, da bom izgubila zavest. Zato sem šla tudi na tla, ker nisem mogla hoditi. Nikoli pred tem nisem imel težav z astmo,” je uvodoma dejala 28-letna teniška igralka.

“Mislim, da ni bilo pošteno do nas, ker to ni zdravo. Bila sem presenečena, ker sem mislila, da danes ne bomo igrali. Nimam prav veliko izbire. Če ne gremo na igrišče, smo lahko tudi kaznovani. Morda bi bilo bolje, da bi počakali in videli, če bi bilo naslednji dan kaj bolje. Še vedno imajo čas in nikmor se ne mudi,” so na dailymail zapisali besede naše igralke.OP Avstralije


Foto: Gulliver/Getty Images

Na pogoji se je pritoževal tudi britanski igralec

Naša igralka pa še zdaleč ni edina, ki je imela težav z dihanjem. Edem izmed njih je bil tudi Liam Broady, britanski igralec, ki ga je v prvem krogu kvalifikacij premagal Belorus Ilya Ivashka. Broady, ki meni, da je fizično zelo dobro pripravljen, je dejal, da ga je po štirih igrah povsem zadušilo.

“Pri izidu 6:3, 3:0 bi moral biti relativno svež, a sem se moral skloniti in zadihati. Moja fizična priprava je ena najboljših delov  mojega tenisa, ampak dejansko se nisem dobro počutil.  To jutro je bilo precej slabo. Ogreval sem se in najbolj presenečen sem bil, kako slabi pogoji so, ko sem prišel na igrišče,” je povedal Broady in dodal, da je ozračje tako umazano, da z igrišč komaj vidiš stavbe v mestu.Zrak v Melbournu trenutno ni najboljši.


Zrak v Melbournu trenutno ni najboljši.
Foto: Gulliver/Getty Images

Organizatorji so zjutraj treninge zaradi slabe kakovosti zraka začasno ustavili, a so pozneje vseeno začeli s kvalifikacijami. Organizatorji upajo, da bo hladnejše temperature in veter, ki je napovedan konec tedna, razpihal moteči dim.
kenguru, požar
Sportal
Tudi ITF bo prispevala za odpravljanje posledic požarov v Avstraliji
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here