Šok v Avstraliji: slovenska igralka se je zgrudila na igrišču #video

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je ponoči začela kvalifikacije na prvem grand slamu sezone, OP Avstralije, čeprav se dim in posledično močno onesnažen zrak zaradi požarov še ni razkadil. Naša igralka je proti Stefanie Vögele vodila s 6:4 in 5:6. Kar naenkrat je imela težave z dihanjem in se je kmalu zatem zgrudila. Težave so bile tako hude, da Jakupovićeva ni mogla nadaljevati dvoboja.Dalila Jakupović


Foto: Gulliver/Getty Images


“Kaj takšnega se mi še ni zgodilo”

Naša igralka je po predaji, ko si je opomogla, dejala, da je žalostna in jezna, ob tem pa priznala, da se je zelo ustrašila, potem ko ni mogla dihati.

“Bilo je hudo. Še nikoli se mi ni zgodilo kaj takšnega in res sem se bala. Bala sem se, da bom izgubila zavest. Zato sem šla tudi na tla, ker nisem mogla hoditi. Nikoli pred tem nisem imela težav z astmo,” je uvodoma dejala 28-letna teniška igralka.

“Mislim, da ni bilo pošteno do nas, ker to ni zdravo. Bila sem presenečena. Mislila sem, da danes ne bomo igrali. Nimam prav veliko izbire. Če ne gremo na igrišče, smo lahko tudi kaznovani. Morda bi bilo bolje, da bi počakali in videli, če bi bilo naslednji dan kaj bolje. Še vedno imajo čas in nikomur se ne mudi,” so na Dailymail zapisali besede naše igralke.Marija Šarapova je prekinila dvoboj.


Marija Šarapova je prekinila dvoboj.
Foto: Gulliver/Getty Images

Marija Šarapova je imel dovolj

Marija Šarapova, nekdanja prva igralk sveta, je igrala ekshibicijski dvoboj (Kooyong Classic) proti Laura Siegemund, a so se v drugem nizu odločili, da prekineta dvoboj.

“Mislim, da so danes začele kvalifikacije za OP Avstralije. Glede na to, sem mislila, da je vse v redu. A po dveh urah in pol je bilo dovolj. Mislim, da sva obe igralki tako čutili,” je po prekinitvi dvoboja povedala nekdanja prva igralka sveta.Marija Šarapova


Foto: Gulliver/Getty Images


“Športniki moramo biti pripravljeni na vse mogoče razmere. Igrala sem v zelo vročih in tudi zelo hladnih razmerah. To je lepota tenisa, potem ko se moraš prilagoditi na vse razmere. V Melbournu je lahko zelo vroče, a tudi zelo hladno in priprava je zelo pomembna. Ta primer je očitno bolj ekstremen kot ostali, a tudi na to moraš biti pripravljen,” je še dejala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Zdravniško pomoč je zahtevala tudi Eugenie Bouchard, polfinalistka OP Avstralije leta 2014. Ta se je po nekaterih navedbah pritoževala, da jo duši v prsih.OP Avstralije


Foto: Gulliver/Getty Images

Nad pogoji se je pritoževal tudi britanski igralec

Naša igralka pa še zdaleč ni edina, ki je imela težave z dihanjem. Eden izmed njih je bil tudi Liam Broady, britanski igralec, ki ga je v prvem krogu kvalifikacij premagal Belorus Ilya Ivashka. Broady, ki meni, da je fizično zelo dobro pripravljen, je dejal, da ga je po štirih igrah povsem zadušilo.

“Pri izidu 6:3, 3:0 bi moral biti relativno svež, a sem se moral skloniti in zadihati. Moja fizična priprava je ena najboljših delov mojega tenisa, ampak dejansko se nisem dobro počutil. To jutro je bilo precej slabo. Ogreval sem se in najbolj presenečen sem bil, kako slabi pogoji so bili, ko sem prišel na igrišče,” je povedal Broady in dodal, da je ozračje tako umazano, da z igrišč komaj vidiš stavbe v mestu.Zrak v Melbournu trenutno ni najboljši.


Zrak v Melbournu trenutno ni najboljši.
Foto: Gulliver/Getty Images

Organizatorji so zjutraj treninge zaradi slabe kakovosti zraka začasno ustavili, a so pozneje vseeno začeli kvalifikacije. Organizatorji upajo, da se bo shladilo in da bo veter, ki je napovedan za konec tedna, razpihal moteči dim.

Mestne oblasti Melbourna odsvetovale zadrževanje zunaj

Če so organizatorji OP Avstralije menili, da je zrak dovolj dober za igranje tenisa, so bile mestne oblasti Melbourna drugačnega mnenja. Ti so svojim občanom svetovali, da naj se raje zadržujejo v zaprtih prostorih in naj imajo zaprta okna. Prav tako so svetovali, da naj bodo tudi domače živali v zaprtih prostorih.
kenguru, požar
Sportal
Tudi ITF bo prispevala za odpravljanje posledic požarov v Avstraliji
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here