Poročilo 2. Kola ZPTL singel lige sever 2014/15

0
146

Pretekli in ta vikend je na severu potekal drugi krog singel lige. V prvi ligi so po pričakovanjih novi zmagi dosegli, Blaškovič, Zlatoper in Vidrih. Prvi je ajdovskemu Kodelji prepustil tri igre (6:3, 6:0), drugi je bil do Kodelje iz Deskel prav tako neusmiljen in ga gladko premagal v dveh nizih, tretji Vidrih alias Djuro pa je premagal novinca v prvi ligi Miho Ravšlja, ki se mu je zelo dobro upiral predvsem v drugem setu (6:2). Vrhunsko igro in gladko zmago jedosegal vinar Pulec, ki je dokaj lahko premagal vipavskega predsednika Uršiča, rezultat 6:1 6:2. Dokaj gladko zmago je dosegal tudi Markovič, ki je s 6:3 in 6:1 premagal nepopustljivega Ajdovca Drofenika. V petkovem dvoboju je ajdovski fusbaler Vanceta z dvakrat s 6:3 premagal predsednika TK Gorica Školarisa.
V drugi ligi je v prvi tekmi še neporaženi Todorovič z dobro in napadalno igro premagal vipavskega Arčona v dveh nizi z rezultatom 6:2 6:3. V derbiju neporaženih v prvem kolu je Mozetič po napetem in živčnem dvoboju premagal zelo borbenega in žilavega :)Krečota z 7:5 in 6:4. Mozetič je v drugi tekmi po tesnem dvoboju premagal zdravnika Koglotašele po treh nizih, zadnji se je končal 10:6, ter tako ostaja neporažen. Na ajdovski travi je domačin, še en doktor, Grbec izkoristil prednost domačega terena in premagal Franca Valentičiča s 6:1 in 6:4. V dveh nizih je pomembno zmago dosegel tudi električar Korenč, ki je odpravil ajdovskega predsednika Žvanuta, ta se mu je zelo dobro upiral v drugem nizu v prvem pa je dobil kravato :). Dva dvoboja sta bila prestavljena in bosta odigrana med tednom.
V tretji ligi so bile odigrane vse tekem. V Kraševskem derbiju je ajdovski Kraševec Rosič premagal Krta s 6:1 6:2. Dvojno zmago je dosegel smučar Jakončič, ki je najprej v derbiju odpravil Brešana s 6:4 in 6:2 in ta vikend še Kobalovo Titko s 6:0 in 6:2. Brešan je poleg poraza z Jakončičem zabeležil še gladko zmago nad Ajdovcem Hreščakom. V ajdovsko-vipavskem derbiju je po napetem dvoboju v treh nizih (zadnji se je končal z 10:5) slavil Božič, ki je odpravil zelo solidnega Brilja, ki mu očitno novo ozračje na Bronxu zelo ustreza 🙂 Dvoboj novincev v ligi med Strelom in Ostojičem je pripadel slednjemu, ki je zmagal z dvakrat 6:4 in tako dosegel prvenec v ZPTL.

Z ligo nadaljujemo takoj po novem letu, z ekipno ligo, kjer sta na sporedu dva derbija Vipava- Ajdovščina in Gorica- Bukovica.

Lepe praznike vsem in srečno 2015.

JV, 22.12.14

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here