Polona daleč od izkoriščene priložnosti v Madridu

MADRID, ŠPANIJA – Trenutno še najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog ni izkoristila darila, ki ji ga je z odstopom in poškodbo ‘omogočila’ S.Kuznjecova.

30-letna Polona Hercog je dobila priložnost zaigrati v 1. krogu WTA 1000 turnirja Mutua Madrid Open, čeprav ni prešla kvalifikacije. Zaradi poškodbe tetive je bila primorana odpovedati nastop Svetlana Kuznjecova, namesto nje pa je v žreb vskočila Štajerka, a proti Jeleni Ostapenko (50. na WTA) ni imela velikih možnosti. Izgubila je s 6-3, 6-1.

Polona, 73. na WTA lestvici, se je prvič pomerila s 23-letno Latvijko, ki je že kot najstnica zmagala na OP Francije, skupaj pa ima tri turnirske zmage, tako kot Slovenka. Priigrala si je sicer nekaj točk, s katerimi bi lahko bolj ogrozila Ostapenkovo, a vseeno je bilo to precej daleč od pričakovanj. Po dobljenem uvodnem nizu se je Ostapenko znašla blizu izgube servisa pri 1-1, saj je imela Hercogova tri vezane brejk žoge, a je vse zapravila. Od tu naprej je bilo vse v rokah tekmice, Latvijka je nanizala pet zaporednih iger za gladko zmago in 2. krog. V samo 64 minutah je bila boljša pri izkoristku obeh servisov in returnu, izkoristila je štiri brejk žoge od desetih, Polona niti ene iz petih priložnosti. Razmerje točk je bilo 65:47.


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 02.05.2019 – 09.05.2019
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,226,325 EUR /
http://www.madrid-open.com/

1. krog:

Jelena Ostapenko (Latvia) beat LL-Polona Hercog (Slovenia) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here