Objavljamo Francijevo odprto pismo primorskim igralcem

Kar 35. let smo entuziasti Primorske izvajali edinstveno regijsko  tekmovanje vetaransko rekreativnih kategorij pod skupnim nazivom PRVENSTVO PRIMORSKE.

Že zadnjih nekaj let je bilo za opaziti manjše število prijavljenih, kljub zelo sprejemljivimi pogoji.  Tokraten dogodek, kjer bi se tekmovanje moralo odigrati v Novi Gorici, pa je zaradi premajhnega števila prijavljenih klavrno propadel, kljub veliki požrtvovalnosti člana TK Gorica, ki bi bil organizator.

Pri tem pa se sprašujem, kot pobudnik velike večine primorskih tekmovanj, kje je primorskim igralcem pripadnost regiji.

Če smo nekaj zadnjih let bili priča ne nastopu portoroških igralcev, ki jim belvederski hrib dela preglavice zaradi svoje višine, pa ni za razumeti niti odsotnost njihovih koprskih kolegov, navajenih, da se jim vse prinese na njihovo dvorišče.

Bili smo regija, ki je vsa leta imela svoje »DP«, svojo reprezentanco, ki se jedo sedaj že kar 20 krat pomerila z reprezentanco hrvaške Istre in se po srečanju z ekipo iz FJK, dogovorila za nadaljnje sodelovanje. Ta izjemen regijskih dogodek iz treh držav je bil unicum v Evropi, zato smo pridobili tudi sredstva sponzorjev, podpornikov tenisa, ki se jim ob tej priliki še enkrat zahvaljujem.  

Ne želim prejudicirati konca izvedbe PP, vendar se v tej zgodbi ne vidim več.

Z vsem spoštovanjem, Franci Hrovat

Koper, 7.6. 2019

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here