Novaku Đokoviću še drugič preklicali vizo! Ali odhaja domov?

Novak Đoković


Sportal
Preobrat: minister ostaja tiho. Se bo Novak Đoković zadnji smejal? #video


Ali tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo?

V avstralski zakonodaji piše, da srbskemu zvezdniku v tem primeru lahko za tri leta prepovejo vstop v Avstralijo. Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo moral Novak Đoković v hotel za migrante, ali bo tokrat lahko sodni proces spremljal s prostosti.

V noči na četrtek so številni avstralski mediji napovedovali, da bo odločitev ministrstva za priseljevanje padla že v srednih večernih urah po slovenskem času. Na koncu iz tega ni bilo nič. V petkovih poznih popoldanskih urah pa so iz ministrstva za priseljevanje pa so le poslali sporočilo, da so Đokoviću še drugič preklicali vizo.Novak Đoković te dni normalno trenira.


Novak Đoković te dni normalno trenira.
Foto: Guliverimage


Pričakujemo lahko pritožbo Đokovića

Zdaj, ko je Alex Hawke, minister za priseljevanje, v petek dejansko odločil, da Srbu prekličejo vizum, še ne pomeni, da je zgodba končana. Novak Đoković oziroma njegova odvetniška ekipa ima možnost pritožbe. Odvetniki Novaka Đokovića naj bi že pripravljali pritožbo zoper odločitve ministra. V primeru, da odvetnikom ne uspe, bo moral Novak Đoković nemudoma zapustiti Avstralijo.

Verjeten je tudi scenarij, da Đoković sprejme odločitev vlade in potihoma odide domov. A po zdaj videnem, je ta scenarij bolj malo verjeten.Novak Đoković


Foto: Guliverimage


V četrtek naj bi po pol ure treninga odvihral z igrišča

Že včeraj smo pisali, da je po poročanju nemškega tabloida Bild Novak Đoković v četrtek že po pol ure odvihral z igrišča, čeprav je imel igrišče rezervirano za dve uri. Kondicijski trener Marco Panichi naj bi mu pokazal sporočilo na telefonu. Je Novak Đoković že včeraj zvedel, kakšna bo odločitev ministrstva?


Kaj menite o sagi Novaka Đokovića? Ali naj mu pustijo odigrati OP Avstralije ali ne?

 • Ne, preklicati bi mu morali vizo.
  3011 glasov

  79,30%

 • Da, naj mu pustijo ostati.
  742 glasov

  19,54%

 • Ne spremljam, me ne zanima.
  44 glasov

  1,16%

Oddanih 3797 glasov
Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića.


Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića.
Foto: Reuters


Avstralske oblasti naj bi pripravile obsežno dokumentacijo

Na ministrstvu za priseljevanje naj bi pripravili obsežno dokumentacijo, ki bi bremenila enega najboljših igralcev sveta. In to naj bi bil tudi razlog, zakaj se ta primer že tako dolgo vleče, saj si avstralske vlada ne želi še enega poloma, potem ko so v začetku tedna izgubili bitko na sodišču. V zgodbi Novaka Đokovića je kar nekaj nejasnosti. Eno od napak je priznal tudi Đoković, in sicer da je šel na intervju, okužen z novim koronavirusom, čeprav je vedel, da je okužen.

Avstralska in tudi svetovna javnost sta zelo razdeljeni glede tega primera in zdi se, da je avstralskim oblastem stvar ušla izpod nadzora.

Včeraj smo pisali, da so proti Đokoviću preiskavo odprle tudi španske oblasti, a so to Španci zanikali.

Novak Đoković


Sportal
Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji


Novak Đoković


Sportal
Vse več je namigovanj, da bo moral Đoković zapustiti Avstralijo


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here