Najboljša sta Polona Hercog in Aljaž Bedene #video

Aljaž Bedene je sezono končal na 58. mestu lestvice ATP. V letošnji sezoni je bil štirikrat četrtfinalist turnirjev ATP, enkrat polfinalist, v Metzu pa je igral v finalu. Na odprtem prvenstvu ZDA je prišel do tretjega kroga, na turnirju Zavarovalnica Sava v Portorožu pa je osvojil prvo mesto.Aljaž Bedene


Foto: Grega Valančič/Sportida

Polona Hercog je leto končala na 49. mestu lestvice WTA, kar je najvišja uvrstitev letos med vsemi slovenskimi igralkami in igralci. Lani je leto zaključila kot 82. Hercogova je zmagala na turnirju serije 250 v Luganu v Švici. Na turnirjih za grand slam je igrala v tretjem krogu OP Francije in Wimbledona.

Kaj je po prejeti nagradi povedel Aljaž Bedene?

V mlajših kategorijah so priznanja prejeli Luka Albreht, Nala Kovačič, Matic Križnik, Ana Lanišek, Gal Emeršič Potočnik, Petja Drame, Filip Jeff Planinšek ter Pia Lovrič.

Slednja je dobila tudi nagradni ček za Petrolov up ter nagrado za izjemne dosežke med mladinci, kjer si je nagrado razdelila z Živo Falkner.Aljaž Bedene


Foto: Grega Valančič/Sportida

Priznanji za izjemne dosežke med sodniki sta dobila Miha Kazimir Šmuc in Anja Vreg, zahvalo TZS sta prejela Anja Regent in Grega Žemlja, častni član TZS pa je postal Andrej Polenec.

Najuspešnejši klub v Sloveniji ostaja ŽTK Maribor, ki je to priznanje prejel že sedemnajsto leto zapored.

Preberite še:
Aljaž Bedene
Sportal
Aljaž Bedene je zadržal 58. mesto
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here