Murray bleda senca smega sebe ob gladkem porazu proti Đokoviću

0
18
MELBOURNE, AVSTRALIJA – Tenisača sta se pomerila na treningu, ki je bil odprt za javnost. Prvi igralec sveta je vpričo 2000 gledalcev svojemu dobremu prijatelju prepustil vsega dve igri.

Andy Murray ni bil dorasel nasprotnik aktualni številki ena Novaku Đokoviću, s katerim sta se pomerila v okviru priprav na OP Avstralije. Obračun nekdanjih prvih igralcev sveta si je na igrišču Margaret Court Arena ogledalo več kot 2000 ljudi.

Đoković je dvoboj dobil z izidom 6:1, 4:1, čeprav pri tem več kot očitno sploh ni napel vseh svojih moči. Murrayjevo gibanje je bilo očitno ohromljeno, saj še vedno čuti posledice operacije kolka, zaradi katere je izpustil večji del lanske sezone. Nič kaj obetavne niso bile niti njegove grimase in jezno gestikuliranje kot očitni posledici nakopičenih frustracij.

Dvoboj se je na Britančevo pobudo končal predčasno. Đoković je sicer nadaljeval s treningom.

Tenisača sta se doslej petkrat pomerila v Melbournu (2011-2013, 2015-2016), vseh pet obračunov pa je dobil Srb, od tega kar štiri v velikem finalu.

Murray je po lanski operaciji odigral le 12 obračunov in je daleč od forme, ki ga je krasila v drugem delu sezone 2016. Nazadnje je igral na turnirju v Brisbanu, kjer ga je v drugem krogu izločil Rus Danil Medvedjev.

Britanec, trenutno 230. igralec sveta, se je OP Avstralije udeležil spomočjo zaščitenega rankinga. V prvem krogu ga čaka neugodni Roberto Bautista Agut, ki je dobro formo potrdil z zmago nad Đokovićem v polfinalu Dohe.

pripravil: Ž. J.

foto: Twitter
 

Video:


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here