Krejčikova v Dubaju presenetila prvopostavljeno Swiatkovo

DUBAJ, Z.A.E. – Barbora Krejčikova je v finalu WTA 1000 turnirja v Dubaju presenetila Igo Swiatek.

Uf, kakšna slastna zmaga. Čehinja Barbora Krejčikova je dobila WTA 1000 turnir v Dubaju, v finalu je s 6-4, 6-2 ugnala 1. nosilko in prvo igralko sveta. A ne da je padla le Swiatkova, na zadnjih treh tekmah je izločila in premagala TOP 3 igralke z letvice WTA.

Za Krejčikovo je to prva lovorika s turnirjev serije WTA 1000, ima pa seveda zmago za grand slam. Se spomnite, slavila je v letu, ko je Tamara Zidanšek prišla v Parizu na Roland Garrosu do polfinala.

Nekdanja 2. igralka sveta je prvič letos osvojila turnir in šestega v karieri. V finalu je Poljakinjo pospravila po 91 minutah igre. ”Prepričana sem, da sem v tem tednu pokazala svoj najboljši tenis v karieri. Res sem zadovoljna kako sem igrala, kako sem se pripravila na tekme in tudi kako sem nadzirala čustva. Enostavno moral sedaj v tem uživati”, je bila presrečna Krejčikova, ki ima sedaj 10 zmag nad igralkami iz elitne deseterice. Naj dodamo, da je v 2. krogu že visela in bila z eno nogo že ”out’, a je ubranila štiri zaključne žoge Kasatkini. 

Krejčikova je peta igralka v odprti dobi tenisa, ki ji je uspelo na enem turnirju premagati TOP 3 igralke sveta. Res redkost, je pa nazadnje to uspelo Sabalenki lani na zaključnem turnirju. 


 

Dubai Duty Free Tennis Championships 
Kraj: Dubaj (ZAE)
Datum: 20.02.2023 – 26.02.2023
Kategorija: WTA 1000
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 2,788,468 USD
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

Finale:

Barbora Krejcikova (Czech Republic) beat 1-Iga Swiatek (Poland) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook


 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here