Izvrstna Kaja Juvan preko kvalifikacij v glavni del OP Avstralije

DUBAJ, Z.A.E. – Kaja Juvan je dobila še tretjo tekmo kvalifikacij v Dubaju in se prebila v glavni žreb OP Avstralije.

20-letna Kaja Juvan je kot 1. nosilka z odliko opravila s kvalifikacijami za Odprto prvenstvo Avstralije. Dvoboje, ki so se letos zaradi pademije in obvezne karantene igrale v Dubaju, je dobila zelo suvereno, zadnjega celo z lahkoto. ČESTITKE KAJA !

Ljubljančanka, ki je 104. igralka sveta, je v odločilnem obračunu za preboj v glavni del s 6-1, 6-2 nadigrala Rebecco Šramkovo.

Samo tri igre je oddala Kaja in potolkla 24-letno Slovakinjo, ki je v 1. krogu izločila drugo slovensko predstavnico v kvalifikacijah Dalilo Jakupovič. Na terenu se je zamudila kratkih 54 minut in sedaj se lahko mirno odpravi v hotelsko karanteno v deželo ‘tam spodaj’, ki je letos obvezna za vse nastopajoče na prvem grand slamu.

Juvanova je ekspresno povedla 3-0 in tudi v nadaljevanju ni popuščala. Tudi v 2. nizu je hitro prišla do vodstva 2-0 in kasneje samo še povečala prednost za končno zmago. Zadela je 5 asov, izkoristila štiri brejk žoge, na svojem servisu pa je bila napopustljiva in tekmici ni dopustila niti ene priložnosti za odvzem. 203. igralka sveta je bila brez možnosti.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 – 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

3. krog(kvalifikacije):

1-Kaja Juvan (Slovenia) beat Rebecca Sramkova (Slovakia) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here