Izčrpani Đoković po treh urah do tretje zmage

Novak Đoković


Sportal
Ne bo pozabil, kako so se nekateri obnašali do njega #video


Novak Đoković je skupinski del zaključnega turnirja ATP v Torinu končal neporažen. V tretjem nastopu je po treh urah in enajstih minutah igre premagal Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 7:6. Dvoboj je bil le na papirju brez tekmovalnega naboja, saj je imel Srb že zagotovljeno mesto v polfinalu, Rus pa je pred tem izgubil z Andrejem Rubljovom in Stefanosom Cicipasom. Igrala sta namreč na polno, več kot tri ure!

Đoković je z zmago proti Medvedjevu zaslužil skoraj 370.000 evrov, kolikor je vredna vsaka zmaga na zaključnem turnirju, in hkrati ohranil stoodstotni izkupiček v Torinu, ki mu lahko ob končni zmagi v nedeljo prinese nagrado v višini nekaj več kot 4,5 milijona evrov.

Večerni dvoboj prinaša veliko več. Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila Cicipas in  Rubljov. To bo njun enajsti medsebojni dvoboj, trenutni izid v zmagah pa je 6:4 za Grka. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil v polfinale, tam pa ga čaka Casper Ruud.

Kakšen je format tekmovanja?

Predtekmovanje poteka v dveh skupinah (zelena in rdeča), v katerih so razporejeni po štirje igralci. V skupinah bodo igrali vsak z vsakim, kar pomeni, da vsakega igralca čakajo najmanj trije dvoboji. Najboljša dva iz vsake skupine se uvrstita v polfinale. Zmagovalca iz polfinala se bosta na koncu udarila za prestižno lovoriko.

Torino, finalni turnir (6. dan)

Novak Đoković (Srb, 7) : Daniil Medvedjev (Rus, 4) 6:3, 6:7, 7:6
21.00 Stefanos Cicipas (Grč, 2) – Andrej Rubljov (Rus, 6)

Lestvici 

Zelena skupina
*Casper Ruud (Nor) 2 zmagi – 1 poraz
*Taylor Fritz (ZDA)  2 – 1 
—————————————————-
Felix Auger-Aliassime (Kan)  1 – 2
Rafael Nadal (Špa) 1 – 2

Rdeča skupina
*Novak Đokovič (Srb)  3 zmage – 0 porazov
Andrej Rubljov (Rus)  1 – 1
Stefanos Cicipas (Grč)  1 – 1
Daniil Medvedjev (Rus)  0 – 3

* – napredovali v polfinale

Taylor Fritz


Sportal
V polfinale Američan, ki je bil rezerva, Nadalu tolažilna zmaga


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here