Hercogova dobila uvodni krog v Žengžouju

0
16
ŽENGŽOU, KITAJSKA – Trenutno najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je zmagala v 1. krogu močnega WTA turnirja v kitajskem mestu Žengžou.

28-letna Polona Hercog (53. na WTA) je v 1. rkogu 1,5 milijona USD vrednega WTA Premier turnirja na Kitajskem premagala kvalifikantko Meiling Vang s 6-3 6-4.

Dobro je začela z nastopu v Žengžouju Štajerka in po 1 uri in 22 minutah izločila domačinko, komaj 19-letno Vangovo, ki je šele na 650. mestu WTA lestvice. 

Uvodni krogi so vedno zahtevni, pomembno je, da ga dobiš, čeprav imaš slabše rangirano nasprotnico. takšen primer je v Žengžouju čakal Hercogovo, ki pa bo morala to zmago potrditi v naslednjem obračunu z 2. teniško igralko sveta in 1. nosilko Karolino Pliškovo. To bo povsem druga pesem, saj je Čehinja ena najboljših igralk sveta, tudi nekdanja številka 1. Med seboj sta se pomerili že petkrat, le enkrat je Hercogova premagala Pliškovo, leta 2014 v Pekingu. Nazadnje sta se srečali lani v Tianjinu, kjer je leto mlajša Čehinja prepustila le tri igre.

Polona je danes sicer v obeh nizih po dvakrat vzela servis Azijki, v drugem pa tudi enega izgubila. Vse to je bilo dovolj za zmago nad najstnico, ki je precej dobro igrala na svojem drugem začetnem udarcu, osvojila je celo več točk kot na prvem.


Zhengzhou Open
Datum: 09.09.2019 – 15.09.2019
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $ 1,500,000
Podlaga: Trda
https://www.zhengzhouopen.com/index.php?a=lists&catid=28

1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Meiling Wang (China) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: L.Z.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here