Gregor Čičigoj do zmage in vodstva v razvrstitvi

Po tretjem turnirju, nočni Capri, v toplem juliju, se je karavana Capra Toura vrnila v ustaljene tirnice dnevnih turnirjev. Za soboto 2. septembra je bila vremenska napoved zelo pesimistična, a mikroklima vanganelske doline je spet opravila svoje delo in ob 9.00 smo že pričeli s prvimi tekmami. Trije igralci so podlegli bremenu izžrebanih nasportnikov in vremenski napovedi, preostalih 23 igralcev in dve igralki pa je v suhem in večinoma sončnem vremenu igralo brez prekinitev in dežnih kapelj, le feliki finale, ki se je pričel ob 18. uri je bil zaradi nevihte odigran pod streho vanganelske dvorane.
V prvem kolu se je najbolj iskrilo med nepostavljenima igralcema Robertom Medvedom in Iztokom Kavčičem, Iztok je po vodstvu z 8/5 in zaključni žogici na koncu moral priznati poraz Robertu, najzanimivejši dvoboj drugega kola pa sta uprizorila osmi nosilec Goran Beloševič in Borut Mlakar, zmagal je Goran z 9/8. V drugo kolo so se uvrstili vsi nosilci z izjemo Tadeja Grilja, ki ga je premagal kasnejši polfinalist Matjaž Gojak, v četrtfinale pa so se uvrstili le trije nosilci. Peter Kos je z 9/7 odpravil tretjega nosilca Miha Mozetiča, Gaj Nadišič je bil z 9/2 boljši od šestega nosilca Sandija Drolca, v četrtfinalu pa sta se srečala prvi nosilec turnirja Miloš Todorovič in osmi Goran Beloševič. Goran je prikazal izvrstno igro in z gladkih 9/2 odpravil goriškega matadorja ter s prepričljivo igro nadaljeval tudi z zmago v polfinalu, kjer je bil boljši od Matjaža Gojaka z 9/2. Drugi polfinale med drugim nosilcem Gregorjem Čičigojem in Gajem Nadišičem je bil bolj izenačen, v končnici je bil Gregor bolj zbran in v finale se je uvrstil z rezultatom 9/7. Veliki finale je postregel z izjemnim in izenačenim tenisom, Gregor je bil z 9/8 boljši od Gorana.
Tolažilni turnir je osvojil Miha Ravšelj, ki je v finalu premagal izvrstno Kristino Vanceta (prej Kobal), ki se je v izločilnih bojih tolažilnega turnirja do finala znesla nad Tadejem Griljem, Igorjem Vatovcem in Andrejem Kukom. Bravo Kristina!
Po štirih odigranih turnirjih je v skupnem vodstvu Gregor Čičigoj, ki je po številu točk prehitel Miloša Todorovića, ki je sedaj tretji, ima pa enako število točk kot Miha Oberstar, ki pa je odigral manj turnirjev. Veliki finale, 5. turnir Capra Toura, bo na sporedu v soboto, 7.10.2017. Vabljeni!

4. Capra Open – Neudeležbe
4. Capra Open – Žreb in rezultati
 
4. Capra Open – Press List

4. Capra Open – Rezultati

Lestvica CAPRA 2017 po 4. turnirju
 

Fotogalerija:

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here