Gospodje, kar sami boste morali po brisačoIndian Wells velja za enega najbolj prestižnih turnirjev.


Indian Wells velja za enega najbolj prestižnih turnirjev.
Foto: Gulliver/Getty Images


Ne bodo mogli računati na pobiralce žogic

Pri tenisu v zadnjem času nismo videli ali slišali o posebnih ukrepih glede zloglasnega koronavirusa. Vendarle pa so organizatorji Indian Wellsa, turnirja serije masters, sprejeli nekaj ukrepov, ki bodo vplivali na potek igre določenih igralcev.

Eden izmed ukrepov je, da jim pobiralci žogic, ti bodo nosili tudi rokavice, med točkami ne bodo nosili brisač, ampak si jo bodo morali iskati sami. V kotu igrišča bo stol, kjer bodo igralci med igro lahko odlagali brisačo. Že nekaj časa namreč velja tudi pravilo, da imajo igralci določen čas med točkami, v nasprotnem primeru lahko od glavnega sodnika dobijo opozorilo.Rafael Nadal


Foto: Gulliver/Getty Images

Še največ težav bi lahko imel Rafael Nadal

Velika večina igralcev skoraj med vsako točko od pobiralca žogic zahteva brisačo. Eden izmed tistih, ki bi lahko s tem imel največ težav, je Rafael Nadal. Ta si namreč na igrišče prinese dve brisači in prosi za tisto, ki mu je bližje. Španec se bo moral letos v Indian Wellsu znajti nekako drugače.

V prvi vrsti želijo poskrbeti za zdravje navijačev in igralcev

Organizatorji so na svoji spletni strani zapisali, da jim je v prvi vrsti pomembno, da poskrbijo za varnost in zdravje navijačev ter športnikov, ki bodo sodelovali na turnirju. Med drugim so navedli, da bodo vsem vrnili denar za vstopnice ali pa jim bodo dali dobropis za prihodnje leto.Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno.


Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno.
Foto: Guliver/Getty Images

Dnevno bodo čistili s protivirusnimi čistili

Na samem prizorišču bo postavljeno kar 250 postaj za umivanje rok. Znotraj objekta v restavracijah bodo delavci nosili rokavice, prav tako jih bodo imeli prostovoljci, ki bodo pobirali karte. V pripravi pa bodo imeli tudi zaščitne maske.

Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno. Vsi skupni prostori se bodo dnevno čistili s protivirusnimi čistili, prav tako bodo vseskozi povezani z lokalno bolnišnico, če bo treba pri ljudeh, ki bodo kazali simptome koronavirusa, narediti test.

V Indian Wells bosta potovala tudi dva slovenska teniška igralca – Aljaž Bedene in Blaž Rola.
LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal
LeBron James: Koronavirus? Pred praznimi tribunami ne bom igral!


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here