Federer z Benčičevo še drugič zapored pripeljal Švici Hopmanov pokal

0
19
PERTH, AVSTRALIJA – Roger Federer in Belinda Benčič sta se drugič zapored veselila zmage na Hopmanovem pokalu.

Veliki teniški šampion Roger Federer je spet blestel v Petrhu. Hopmanov pokal je osvojil že tretjič, drugič z Belindo Benčič, saj sta slavila že lani. 

V soboto zvečer sta Švicarja premagala nemško navezo Zverev/Kerber, zelo veliko točko in velik prispevek do pokala pa je napravil Federer, ki je v prvem obračunu posameznikov s 6-4, 6-2 nadigral 4. igralca sveta Alexandra Zvereva in se mu s tem tudi oddolžil za poraz na zaključnem mastersu novembra lani. Nemec ga je namreč presenetil v polfinalu.

Angelique Kerber je v drugi tekmi s 6-4, 7-6(6) premagala Belindo Benčič in izenačila rezultat, o zmagovalcu so torej odločale dvojice. Švicarski tandem je zmagal po tesnem obračunu s 4-0, 1-4, 4-3(4) in se tako veselil zmage.

Ja, Federer je s tremi zmagami v tem tekmovanju na vrhu večne lestvice. 20-kratni zmagovalec grand slamov je bil v Perthu najboljši že leta 2001, takrat v paru z Martino Hingis. Dobro ste prebrali, pred 18 leti....

37-letni švicarski teniški čarovnik je po zmagi dejal: ”Zelo sem vesel zaradi teh rekordov, a sem nisem prišel zaradi tega. Finale je bil velik triler, ne samo zadnja točka, ampak cela tekma in cel teden, ki je za mano”. Federer in Benčičeva sta prvi par, ki jima je uspelo ubraniti lovoriko v 31-letni zgodovini tekmovanja.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here