Fantastičen preobrat Zidanškove za zmago v 1. krogu Abu Dabija

ABU DABI, Z.A.E. – Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v 2. krog WTA turnirja serije 500 v Združenih arabskih emiratih.

23-letna Tamara Zidanšek je v 1. krogu WTA turnirja v Abu Dabiju priigrala lepo zmago. Uspel ji je izjemen preobrat in po dobljeni kravati v 1 nizu premagala Američanko Jennifer Brady.

Konjičanka, ki je 87. na WTA lestvici, je super odprla sezono 2021, z 0-6, 6-3, 6-4 je izločila 11. nosilko in 24. igralko sveta. 

25-letna Bradyjeva je uvodni del dobil na najboljši možni način, brez izgubljene igre in kdo bi si mislil, da se bo Slovenka pobrala proti Američanki, ki je lani na zadnjem turnirju serije WTA v Ostravi na katerem je nastopila, prišla do polfinala. Če samo pogledamo, da Tami ni osvojila niti točke na drugem servisu, vsega skupaj pa ji je uspelo v 1. nizu dobiti le 9 točk, je bil preobrat res izjemen. V drugem delu je izkoristila obe žogici za brejk, v tretjem pa še močno popravila izkoristek drugega začetnega udarca. Ob poplavi brejk priložnosti je Tami prišla do enega brejka iz osmih priložnosti, blestela pa je pri ubranjenih žogah za brejk, izničila je vseh 10 Bradyjeve. Po 2 urah in 9 minutah je še drugič premagala nasprotnico doma iz Pensilvanije, predlani ji je to uspelo prav tako na trdi podlagi konec januarja v Hua Hinu.

V 2. krogu se bo srečala z najstnico, komaj 18-letno Leylah Fernandez iz Kanade, ki je mesto za njo na WTA lestvici (88.). Statistika medsebojnih srečanj je do obračuna prazna.


Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open
Kraj: Abu Dabi (ZAE)
Datum: 06.01.2021 – 13.01.2021
Kategorija: WTA 500
Nagradni sklad: $565,530
Podlaga: Trda

1. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Jennifer Brady (U.S.) 0-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here