Đoković v kratkem napovedal odločitev o OP Avstralije

Kot je dejal 34-letnik, bo zdaj za nekaj dni odmislil tenis. A se obenem zaveda, da je odločitev o tem, če bo nastopil na prvem turnirju za grand slam v novem letu od 17. do 30. januarja v Melbournu, neizbežna. “Kmalu bom to komentiral,” je dejal Đoković.

V Melbournu bodo lahko nastopili samo polno cepljeni teniški igralci, srbski zvezdnik pa je v svojih izjavah večkrat vprašanje o tem, ali je cepljen ali ne, pustil odprto. Večkrat je izjavil, da je to zasebna zadeva vsakega posameznika.

Pred kratkim je njegov oče Srđan Đoković na srbski televiziji Prva TV dejal: “Pod takšnimi pogoji Novak verjetno ne bo zaigral v Avstraliji.”

Đoković za zdaj noče razkriti, ali je proti koronski bolezni cepljen ali ne, zato mu grozi, da ne bo smel nastopiti na turnirju, kjer bi napadal rekordni 21. naslov za grand slam v karieri. V Melbournu je Đoković doslej zmagal devetkrat, nazadnje lani.

Obstaja tudi teoretična možnost, da bi necepljen igralec moral v Avstraliji za 14 dni v karanteno hotelske sobe, kar pa jo je Đokovićev oče ostro zavrnil.

Preberite še:

Davisov pokal


Sportal
Ena zmaga Đokovića je bila premalo, Hrvati prek Srbije v finale


nole_THUMB


Sportal
Trepetanje: Takšnega Novaka Đokovića redko vidimo #video


Novak Đoković


Sportal
OP Avstralije in nastop Đokovića: Ne gre za izsiljevanje
PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here