Đoković spet priprt: znano je, kam so ga namestili

Včeraj so se na zveznem okrožnem sodišču menili, da bodo Novaka Đokovića med pridržanjem namestili na neznano lokacijo, saj si ne želijo prevelike medijske pozornosti. A kot kaže ne bo nič drugače, kot med prvim sodniškim primerom. Prvega teniški igralec bo noč preživel v istem hotelu, kot med prvo sodno obravnavo. Ob prihodu v hotel za migrante ga je že čakala množica fotografov in snemalcev. Pričakujemo lahko, da bi se tam lahko spet zbrali njegovi privrženci.

Eden najboljših teniških igralcev sveta je imel pred tem obravnavo na zveznem sodišču, kjer so dorekli vse podrobnosti nedeljskega sojenja. Kmalu bo tudi znano, ali bo odločal en ali trije sodniki.

Če Đokoviću uspe na sodišču, ga v ponedeljek čaka dvoboj

Če bo Novak Đoković s svojimi odvetniki uspel na sodišču, ga naslednji dan (v ponedeljek) čaka že dvoboj prvega kroga OP Avstralije, kjer bo lovil deseto zmago in skupno 21. zmago za grand slam. Njegov nasprotnik bo rojak Miomir Kecmanović. V primeru, da bitko na sodišču izgubi, bo moral zapustiti Avstralijo. Đokovića lahko doleti kazen, da tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo, kar bi bil zanj velik udarec. Novak Đoković v Melbournu ni opravil prav veliko treningov.


Novak Đoković v Melbournu ni opravil prav veliko treningov.
Foto: Guliverimage

Zakaj sploh gre?

Glavno vprašanje v primeru se vrti okoli tega, ali Đoković sploh lahko vstopi v Avstralijo kot necepljen tujec. Po obstoječih pravilih obstajajo izjemno stroge izjeme, med katerimi ni prebolelosti covid-19 v zadnjih šestih mesecih, na kar se sklicuje Srb. To izjemo so sicer med svoja pravila uvrstili prireditelji OP Avstralije in s tem poskrbeli za zmedo.

Tako je videti urnik Novaka Đokovića:

 • V soboto ob 8. uri zjutraj (ob 22. uri po slovenskem času) je imel razgovor z uradniki za migracije.
 • Za tem so ga premestili v pripor.
 • Od polnoči do 4.00 (slovenski čas) bo imel pripor pri odvetnikih (nasprotna stran je zahtevala, da je policija v tistem času v istem nadstropju).
 • Ob 00.15 (slovenski čas) je na sporedu zaslišanje pri sodniku Davidu O’Callaghanu. (noč iz sobote na nedeljo naj bi preživel v priporu)
 • V nedeljo ga ob 23.30 po slovenskem času čaka glavno sojenje, ko bo znana končna odločitev.

 

Kako gledate na sago o Novaku Đokoviću?

 • Minister Alex Hawke se je pravilno odločil, da mu prekine vizo.
  5387 glasov

  80,72%

 • Novak Đoković bi moral ostati in igrati turnir.
  1236 glasov

  18,52%

 • Ne vem, ne spremljam zgodbe.
  51 glasov

  0,76%

Oddanih 6674 glasovNovak Đoković


Sportal
Marketinški strokovnjak: Đoković iz te zgodbe ne bo izšel kot zmagovalec


Novak Đoković


Sportal
Novak Đoković bo moral vseeno v pripor


Đoković THUMB


Sportal
Srbija v šoku: To je sramotna odločitev


 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here