Đoković še skriva, ali je cepljen in ali pride v Melbourne





Alexander Zverev






Sportal




Zverev po hudem boju izločil Đokovića








Organizatorji prvega grand slama sezone, OP Avstralije, so v petek potrdili, da bodo v Melbournu lahko nastopali samo cepljeni tenisači. To zahteva tudi zvezna vlada avstralske države Victoria. Prvi igralec sveta Novak Đoković javno ni želel povedati, ali je cepljen ali ne. Glede na njegove odgovore se ugiba, da ni. Po sobotnem polfinalnem porazu v Torinu je o svojem nastopu na januarskem grand slamu tako dejal: “Bomo videli. Počakajmo, pa bomo videli.” Melbourne je Srb sicer osvojil že devetkrat in bi bil zlata priložnost za rekordni 21. grand slam.

Rafael Nadal je nastop v Avstraliji že potrdil. Rogerja Federerja, ki je cepljen, pa tam ne bo, saj še okreva po poškodbi. 

Alexander Zverev, ki je v Torinu izločil Đokovića, je mnenja, da morajo spoštovati odločitev organizatorja in avstralskih oblasti. “Mi gremo v tujo državo. Ne gre za tenis. Gre se za virus. Spoštovati moramo pravila in se držati ukrepov.” O Đokoviću in njegovem nastopu ali nenastopu v Melbournu pa je dodal: “Upam, da bo lahko igral.”

“Bilo je veliko ugibanj okrog Novakovega statusa. Tudi javno je dejal, da je to njegova zasebna zadeva. Radi bi ga ponovno videli tukaj. Tudi on pa ve, da mora biti cepljen, da bo lahko igral,” je bil jasen direktor uvodnega grand slama sezone Craig Tiley.





Craig Tiley






Sportal




Direktor OP Avstralije vztraja: Tenisači bodo morali biti cepljeni








PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here