Cagliari: Bedene vrnil Gerasimovu za poraz v Marseillu in odšel v četrtfinale

CAGLIARI, ITALIJA – Prvi slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izvrstno opravil z nastopom v osmini finala Cagliarija.

Aljaž Bedene, 58. na ATP lestvici, se je na pesku na Sardiniji uvrstil v četrtfinale. V 2. krogu je na ATP 250 turnirju premagal Belorusa Jegorja Gerasimova s 6-4, 7-6(5) ter mu vrnil za letošnji poraz na dvoranskem turnirju v Marseillu.

Če se je 31-letni Ljubljančan zelo namučil v 1. krogu proti mlademu domačemu povabljencu, pa je tokrat pokazal precej več in zanesljivo odpravil 28-letnega Belorusa, 80. igralca sveta. V malo manj kot dveh urah je odlično serviral in osvajal točke na prvem začetnem udarcu, imel je 8 brejk žogic, izkoristil je tri, tekmec le dve od treh. V uvodnem nizu je imel brejk prednosti, ki ga je po ribrejku Gerasimova nato potrdil v 9. igri, v drugem je bila slika podobna, le da sta morala v tajbrejk, saj je bil en brejk Aljaža premalo. Na koncu je po zaostanku 0/4 uspel izvleči podaljšano igro v 2. nizu, se rešiti neugodnega tretjega niza, osvojil je eno točko več (76:75).

Tekmec Bedeneta v četrtfinalu v tem trenutku še ni znan, pomeril pa se bo z zmagovalcem obračuna med 2. nosilcem Taylorjem Fritzom iz ZDA in Slovakom Andrejem Martinom.


Sardegna Open
Kraj: Cagliari (ITA)
Datum: 05.04.2021 – 11.04.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 408,800 EUR

2. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Egor Gerasimov (Belarus) 6-4 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here