Bomo v Portorožu spremljali letošnjo zmagovalko Wimbledona?

Portoroški turnir se bo začel takoj po koncu OP ZDA, poleg turnirja v Sloveniji pa bo tisti teden potekal le še turnir v Indiji, ki je istega ranga. Zato se bo veliko igralk iz New Yorka vrnilo v Evropo. Organizator opozarja, da je do turnirja še 26 dni, tako da lahko pride tudi do odpovedi.

Glede na trenutne uvrstitve je prva nosilka Beatriz Haddad Maia. 26-letna Brazilka zdaj zaseda 16. mesto na lestvici WTA. Letos je zmagala na dveh turnirjih WTA, oba sta potekala na travi. Takoj po teh dveh zmagah je prišla v Wimbledon, tam pa jo je premagala naša Kaja Juvan. Nazadnje je natopila na turnirju WTA 1.000 v Torontu in prišla vse do finala.

Še bolj zveneče ime je Barbora Krejčikova. 26-letna Čehinja je bila februarja letos že druga igralka na svetu, leta 2018 pa tudi prva v dvojicah. Trenutno je na 19. mestu. Njen največji uspeh med posameznicami je zmaga na lanskem OP Francije. Še bolj uspešna je v igri dvojic, kjer ima na turnirjih za grand slam kar pet zmag, od tega dve letošnji (Avstralija, Wimbledon). Med dvojicami je tudi olimpijska prvakinja.Kaja Juvan | Foto: Vid Ponikvar


Kaja Juvan
Foto: Vid Ponikvar

Juvanova že neposredno uvrščena na turnir, Zidanškova še ne

Poleg Krejčikove je v Portorožu prijavljena še ena zmagovalka turnirjev za grand slam. Na letošnjem Wimbledonu je bila najboljša Jelena Ribakina. 23-letna Kazahstanka je trenutno na 25. mestu lestvice WTA, z njo pa veliko sodeluje tudi Slovenec Tom Kočevar Dešman. Med prijavljenimi je kar 11 igralk prve petdeseterice, takoj za njo pa je tudi lanska zmagovalka portoroškega turnirja, Italijanka Jasmine Paolini, ki je v finalu premagala Američanko Alison Riske. Lani je v polfinalu nastopila Slovenka Kaja Juvan, ki je že neposredno uvrščena na turnir.

Tamara Zidanšek je v zadnjem obdobju nekoliko padla na lestvici WTA, tako da je s 84. mestom trenutno še izven glavnega turnirja. Je šesta v čakalni vrsti in pripravljena na morebitne odpovedi igralk, ki so pred njo. Prijavljena je tudi najboljša mladinka na svetu, Hrvatica Petra Marčinko.Andrej Kraševec ima na voljo eno povabilo za glavni turnir in tri za kvalifikacije. | Foto: Teniška zveza Slovenije


Andrej Kraševec ima na voljo eno povabilo za glavni turnir in tri za kvalifikacije.
Foto: Teniška zveza Slovenije

Koga bo izbral slovenski selektor?

Seveda pa to ne pomeni, da sta Slovenki edini, ki bosta nastopili na turnirju. Selektor Andrej Kraševec ima namreč na voljo še eno povabilo za glavni turnir in tri za kvalifikacije. Slovenke bodo pred začetkom turnirja opravile tudi skupne priprave v Portorožu.

* Seznam prijavljenih igralk iz prve 50-erice WTA:
Beatriz Haddad Maia (Bra/16.)
Barbora Krejčikova (Češ/19.)
Jelena Ribakina (Kaz/25.)
Martina Trevisan (Ita/26.)
Jekaterina Aleksandrova (Rus/27.)
Alison van Uytvanck (Bel/42.)
Ljudmila Samsonova (Rus/45.)
Marie Bouzkova (Češ/46.)
Clara Tauson (Dan/49.)
Bernarda Pera (ZDA/49.)

Serena Williams


Sportal
Williamsova zavrnila pogovor in odvihrala z igrišča #video


Wimbledon Đoković


Sportal
Kakšna bo usoda Đokovića? Rus se mu je postavil v bran.


Lola


Sportal
Incident zaradi ukrajinske zastave: “Boste zahtevali, da se tudi slečemo?” #video


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here