Blaž Vidovič in Maja Makorič dvoranska državna prvaka do 18 let

0
62

V Mariboru se končuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Dobili smo že državna prvaka v posamični konkurenci, v konkurenci dvojic pa bodo zmagovalci znani pozno popoldne.

Oba naslova dvoranskih državnih pravkov odhajata na Ptuj. Osvojila sta ju Blaž Vidovič in Maja Makorič.

Pri fantih sta bila finalista sedmi nosilec, 16-letni Blaž Vidovič (Ptuj) in četrti nosilec 17-letni Tilen Potočnik (Šplus). V tesnem finalnem obračunu je bil boljši Vidovič, ki je zmagal z rezultatom 6-4 4-6 6-2. To je bil njun četrti medsebojni obračun, še tretjič je zmago v žep pospravil Vidovič. Eden naših najuspešnejših mladih igralcev je trenutno na lestvici ITF kot četrti Slovenec uvrščen na 645. mesto. Sicer pa je za Vidoviča to naslov državnega prvaka še v tretji starostni kategoriji, slavil je namreč tudi že na prvenstvih do 14 in 16 let, le na prvenstvu do dvanajst let se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Čestitamo!

Pri dekletih je zmagala ena naših najboljših mladink Maja Makorič (Ptuj). Novogoričanka, ki zadnji sezoni trenira na Ptuju je v finalu s 6-1 6-0 premagala Aljo Belinger (Šplus). V odsotnosti prvih treh mladink, ki so pred njo uvrščene tudi na lestvici ITF, na kateri je Makoričeva na visokem 327. mestu, je bila njena zmaga pričakovana. Makoričeva se je relativno pozno začela ukvarjati s tenisom, zato je med dvanajstletnicami ne najdemo prav visoko na lestvici TS, prvi odmevnejši rezultat je z zmago na OP do 14 let tako dosegla šele leta 2015, prvi vidnejši rezultat na državnih prvenstvih pa je dosegla leta 2017, ko je bila finalistka prvenstva do 16 let. Letošnji naslov je torej njen prvi v karieri in še en dokaz več, da se da s trdim delom nadoknaditi morebiten primanjkljaj zaradi kasnejše specializacije na športni poti in da rezultati v mlajših kategorijah niso nujno napoved odlične kariere v kasnejših letih.

Čestitamo!

bm, 14.12.2018

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here