Blaž Rola gladko čez 1. krog kvalifikacij OP ZDA!

Drugi najboljši slovenski tenisač je dobro začel kvalifikacije v New Yorku!

NEW YORK, ZDA – 30 letni Blaž Rola (179. na ATP) se tokrat bori v kvalifikacijah zadnjega grand slama sezone, ki se odvija v New Yorku. Za nastop v glavnem delu OP ZDA mora premagati 3 nasprotnike. Čez prvo oviro je šel gladko. Nasproti mu je stal 24 letni Rus Dmitry Popko (182. na ATP), ki tako kot še naketeri njegovi rojaki tekmuje za Kazahstan. Dobra ura igre je bila dovolj, da se je Slovenec z rezultatom 6-2 7-5 prebil v 2. krog. To je bil njun 4. medsebojni dvoboj in vse je dobil Blaž. Najtežje je bilo letos v Dubaju, ko je slavil po podaljšani igri 3. niza s 14:12!

Nasprotnik očitno leži Slovencu in tako je bilo tudi tokrat. Rola je bil zelo suveren na svoj servis in Poko je ostal brez priložnosti za brejk. V 2. nizu se je sicer držal do 11. igre, a nato popustil. Čeprav je Blaž nekaj časa preživel v ZDA in imel solidne rezultate na Challengerjih, do sedaj ni imel uspeha na OP ZDA, kjer je bil v glavnem žrebu le 1x!. Tokrat ima na papirju ugoden žreb, a to ne pomeni veliko, če ne bo pokazal podobne igre kot v 1. krogu!

Sedaj ga čaka 23 letni Italijan Gian Marco Moroni (250. na ATP), ki je v 1. krogu presenetil Čeha Tomaša Machača. V edinem medsebojnem dvoboju lani v 1. krogu kvalifikacij Roland Garrosa je slavil Italijan!

Letos v New Yorku delijo visoke nagrade že v kvalifikacijah tako da si je Blaž Rola priigral najmanj 32.000$ in 8 ATP točk.. 

 

 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 – 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

1. krog(kvalifikacije):

Blaz Rola (Slovenia) beat Dmitry Popko (Kazakhstan)  6-2 7-5

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here