Bedene z veliko muke izločil povabljenca na Sardiniji

CAGLIARI, ITALIJA – Aljaž Bedene se je skozi šivankino uho uvrstil v 2. krog ATP 250 turnirja v Italiji.

Enaintridesetletni Aljaž Bedene, 58. igralec sveta, se je namučil v uvodnem krogu peščenega turnirja serije ATP 250 v Cagliariju. Žreb mu je dodelil povabljenca, igralca, ki je drugič zaigral v glavnem delu turnirjev serije ATP, domačina Giulia Zeppierija, ta pa se je kot 313. igralec sveta izkazal za zelo trd oreh. 19-letnega Italijana je uspel ugnati šele po 2 urah in 33 minutah z 1-6, 7-5, 7-6(3).

V teniškem klubu Cagliari se je mladi Zeppieri izkazal za velik zalogaj. Ljubljančan je gladko izgubil 1. niz, osvojil je le eno igro, v nadaljevanju pa le sestavljal ‘kocke’ ter počasi lomil domačina. V 2. nizu mu je uspelo najstnika ugnati proti koncu, v tretjem pa je moral loviti zaostanek 0-3 in 1-4, oditi v podaljšano igro, katero je na koncu dobil s 7/3 ter preprečil presenečenje. Slabo je zadeval prve servise Bedene, tehtnica se je na njegovo stran nagnila pri izkoristku drugega začetnega udarca. Izkušenost je popeljala Aljaža v 2. krog. Oba sta imela sedem brejk žog, Italijan jih je izkoristil pet, Slovenec le tri, a v pravem trenutku. Končno število osvojenih točk na koncu je bilo povsem izenačeno, 98:98, toda v tenisu štejejo nizi in tu je bil Bedene v prvi tekmi z Italijanom boljši. 

Po zmagi nad povabljenim tenisačem bo moral v 2. krogu pokazati znanje na peščenih igriščih. Vsekakor bo nasproti precej bolj izkušen in uveljavljen nasprotnik, 80. igralec sveta Jegor Gerasimov iz Belorusije. Letos je z 28-letnim Gerasimovom izgubil prvi medsebojni dvoboj na dvoranskem ATP turnirju v Marseillu.


Sardegna Open
Kraj: Cagliari (ITA)
Datum: 05.04.2021 – 11.04.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 408,800 EUR

1. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Giulio Zeppieri (Italy) 1-6 7-5 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here