Američanka do uspeha kariere, Japonki se je izšlo v četrto

Američanka Jennifer Brady se je podpisala pod največji uspeh v karieri. Prvič se je prebila v polfinale turnirja za grand slam. Doslej je najboljši rezultat dosegla pred tremi leti na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer je izpadla po četrtem krogu. V tem letu je premagala tudi dve igralki iz “top 10”: v Brisbanu je bila boljša od trenutno prve dame ženskega tenisa, Avstralke Ashleigh Barty, v Dubaju pa je na kolena položila Ukrajinko Elino Svitolino.

Trenutno 41. igralka na lestvici WTA je imela v četrtfinalnem dvoboju vse niti igre v svojih rokah, Kazahstanko Julijo Putincevo je zasenčila v vseh prvinah igre in po uri in osmih minutah zmagala po dveh nizih.Naomi Osaka je v četrtfinalu OP ZDA v dveh nizih odpravila Shelby Rogers.


Naomi Osaka je v četrtfinalu OP ZDA v dveh nizih odpravila Shelby Rogers.
Foto: Getty Images

Japonka Naomi Osaka se je uvrstila v polfinale po prepričljivi zmagi nad Američanko Shelby Rogers, kateri je prepustila le sedem iger. To je bila sploh njena prva zmaga proti omenjeni tekmeci v četrtem medsebojnem dvoboju. Zmagovalka OP ZDA iz leta 2018 na letošnjem US Opnu prihaja na vsak dvoboj z novo masko, kjer ima zapisano ime človeka, žrtve rasizma. Tokrat je izbrala Georga Floyda.

Druga četrtfinalna para na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu sta Serena Williams (ZDA/3) – Tsvetana Pironkova (Bol) in Viktorija Azarenka (Blr) – Elise Mertens (Bel/16).

Četrtfinale, OP ZDA:

Naomi Osaka (Jap, 4) : Shelby Rogers (ZDA) 6:3, 6:4
Jennifer Brady (ZDA, 28) : Julija Putinceva (Kaz, 23) 6:3, 6:2

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here