Aljaž Bedene v 3. kolo, poraza Polone Hercog in Kaje Juvan

Ljubljana – Naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene je izboljšal slab slovenski četrtkov vtis. Ugnal je namreč Srba Nikolo Milojevića s 7:5, 2:6, 6:1 in 7:6 (4) in se kot edini Slovenec uvrstil v 3. kolo sklepnega letošnjega turnirja iz prestižne serije za grand slam. Igralca sta se prvič pomerila doslej pomerila med seboj, Milojević je v uvodnem kolu presenetil uglednega rojaka Filipa Krajinovića. V naslednjem kolu pa Ljubljančana čaka krepko višja ovira: pomeril se bo s 5. nosilcem Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

V drugem kolu je presenetljivo izgubila najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, od katere je bila boljša komaj 18-letna Leylah Annie Fernandez. Kanadska najstnica (100. na lestvici WTA) je po dveh urah in 24 minutah zmagala s 6:4, 3:6 in 6:1.


Kaja Juvan tokrat ni imela svojega dneva. FOTO: Charles Platiau/Reuters

Poraz je doživela tudi Kaja Juvan, ki je s 6:7 (6) in 2:6 izgubila s Francozinjo Claro Burel. S slednjo se je slovenska najstnica pomerila pred dvema letoma na mladinskih olimpijskih igrah v Parizu in jo premagala, tokrat pa je storila precej napak in ni dočakala uresničitve sanj o svojem prvem nastopu v 3. kolu na turnirjih za grand slam.

Konjičanka Tamara Zidanšek je bila uspešna v uvodnem kolu dvojic. Skupaj z Japonko Miju Kato sta s 6:3 in 6:3 ugnali Francozinji Tessah Andrianjafitrimo in Chloe Paquet. Velenjčanka Katarina Srebotnik pa je že končala nastope na OP Francije. Z Nemko Anno-Leno Friedsam sta morali s 7:5, 1:6 in 2:6 priznati premoč Američankama Jennifer Brady in Caroline Doleheide.


Jelena Ostapenko (na fotografiji) je šokirala Karolino Pliškovo. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Že v drugem krogu se je od odprtega prvenstva Francije poslovila Karolina Pliškova. Za češko teniško zvezdnico, ki na svetovni lestvici drži četrto mesto, v Roland Garrosu pa je bila druga nosilka, je bila usodna Jelena Ostapenko.

Latvijska igralka, ki v točkovanju WTA zaseda 43. mesto, je bila prepričljivo boljša. Po 69 minutah je zmagala v dveh nizih s 6:4 in 6:2. Ostapenkova se sicer na pariških igriščih počuti zelo dobro, na koncu koncev si je na njih leta 2017 priigrala svojo edino lovoriko za grand slam.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here