2. kolo ZPTL sever: poročilo, rezultati

[dropcap]P[/fusion_dropcap]retekli in ta vikend je na severu potekal drugi krog singel lige. V prvi ligi sta po pričakovanjih novi zmagi dosegla, Blaškovič in Zlatoper. Prvi je Lutmanu iz Cluba 66 prepustil tri igre (6:2, 6:1), drugi je bil do predsednika TK Tura Uršiča še bolj neusmiljen in mu prepustil samo eno igro (6:0, 6:1). V najbolj napeti tekmi kroga v prvi ligi je vinar Pulec premagal wajdovskega  fusbalerja Andreja Vanceto alias Cvika in sicer  v podaljšani igri na razliko s 12:10. V ajdovskem derbiju je slavil Vidrih alias Djuro, ki je po dolgih izmenjavah le premagal žilavega Drofenika z rezultatom 6:3 6.4. Dva dvoboja sta bila zaradi bolezni (posledica novoletnih zabav J) in poškodb prestavljeni.

V drugi ligi je bil zopet na sporedu ajdovski derbi, tokrat med Kodeljo in Žvanutom, ki je po napetem in izenačenem dvoboju slavil s 6:3 5:7 10:6. V drugem napetem dvoboju je Vipavec Černigoj po treh nizih premagal Dajnka iz ekipe Žogice z 10:4 v odločilnem nizu. Goriški derbi je pripadel »elektrikarju« Korenču, ki je brez težav premagal doktor Koglota, rezultat 6:4 6:1. Kodelja iz Deskel je premagal ajdovskega »mobilnega bančnika« Črnilogarja, ki se je dobro upiral le v prvem nizu, rezultat 6:4 6:0. Ajdovski doktor Grbec je moral priznati premoč Školarisu iz TK Gorice, ki je slavil z 6:2 6:3. V zadnji tekmi v drugi ligi je po napetem dvoboju »računalničar« Ravšelj premagal zelo žilavega F. Valentinčiča iz Deskel. Po lahko osvojenem prvem nizu, je Ravšelj v drugem nizu okusil nepopustljivost Franca, ki je imel tudi v tretjem nizu priložnost za zmago, vendar je ni izkoristil, rezultat 6:1 4:6 10:8 za mladinca.

V tretji ligi je Kristino z dvakrat s 6:1 premagal izkušeni Peršolja z Brd, baje sta se tudi dogovorila za treninge, kjer bi ji pokazal nekaj dodatnih teniških udarcev. Prvo zmago v ligi je dosegel Gočan Vovk, ki je premagal pravnika Jana z dvakrat s 6:2. V zadnji odigrani tekmi  v je v derbiju tretje lige Brešan iz Brd po napetem dvoboju premagal vse boljšega Božiča iz najlepše vasi na svetu z 10:8 v tretjem nizu in tako ostaja neporažen. Tri tekme v tretji ligi so bile zaradi poškodb, bolezni in neznanih vzrokov prestavljene.

Z ligo nadaljujemo po novem letu, lepe praznike vsem in srečno 2014.

JV, 21.12.13

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here